Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Tungosta Jeesuksen halattavaksi?
Tungosta Jeesuksen halattavaksi?
Kirjoittanut Annikki Erelä   
Tuhannet ihmiset jonottavat Äiti Amman halattaviksi. Miksi ihmeessä? Useimmat näistä ihmisistä ovat arvattavasti kristittyjä!
- Siitä saa erikoista energiaa, sanoi nainen, joka oli jo useamman kerran saanut tuon halauksen.

En halua väittää vastaan enkä lähde arvailemaan, mitä energiaa se voisi olla. Näyttää, että tälle ilmiölle on tilausta. Ympäristö vaatii, että me aikuiset olemme vahvoja ja että itsetuntemus on kohdallaan. Siihen tarvitaan voimaa ja energiaa. Samalla me aikuisetkin olemme lapsia sillä tavalla, että tuntuu hyvältä saada syliä ja käsivarsia lohduttamaan, tuomaan turvaa. Äiti Amman halaus näyttää olevan hyväksytty ja muodikas. Miksi niin monet Jeesuksen omiksi kastetut kristityt eivät tahdo tulla Jeesuksen luo? Jeesuskin kutsuu ihmisiä ja haluaisi sulkea heidät syliinsä, mutta hän ei ole yleisesti suosittu. Näin on ollut aina.

Raamattu kertoo, että katsoessaan Jerusalemia Jeesus itki sen kohtaloa: ”Jerusalem, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi. Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla.” (Luuk 19:41, Matt 23:37)

Jeesus itkee myös meidän aikaamme. Kun Jumalan Sanaa opetetaan ja kerrotaan Jeesuksesta, samaan aikaan ilmaantuu vastustusta ja houkuttelevia vaihtoehtoja, joista joutuu valitsemaan.   Valitettavan usein Jeesuksen ääntä ei kuulla. Meidän on mahdotonta perehtyä kaikkeen tarjontaan ja siltä pohjalta sitten ratkaista, mikä on vahingollista, mikä hyvää. Eikä se ole tarpeenkaan. Kysymys on, mitä tahdomme, minkä suunnan valitsemme. Joka tahtoo löytää todellisen  Elämän, seuraa Jeesusta, ja Jeesuksesta saamme tietoa Raamatusta. Jeesuksen löytänyt elää todellista elämää, jossa on vaivaa ja lepoa, iloja ja suruja, mutta Jumalan valmistama pelastus on kestävä pohja, ei hetken enrgialataus. Saamme iloita Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan, siitä, että Jeesus on syntiemme sovittaja ja myös apu elämämme hädässä.  

On ihanaa tietää, että Jeesus haluaa koota ihmisiä suojaansa, puolustaa pahaa vastaan, hoitaa kuin kanaemo poikasiaan. Hänen syliinsä kannattaa pyrkiä! Muistamme, miten Jeesus otti lapsia syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä. On tärkeää huomata, että Jeesus myös siunasi, ei ainoastaan ottanut syliinsä. Siunaus merkitsee paljon enemmän kuin hyvän toivottaminen. Jeesus välittää Jumalan rakkautta ja hyvyyttä sekä ajallisessa elämässä että iankaikkisuudessa. Jeesus siunatkoon sinua!

”Mua siipeis suojaan kätke, oi Jeesus, Herrani,
suojassas suo mun olla, jos kuinka kävisi.
Sä kaikeks tule mulle valollas, neuvoillas,
suo joka päivä elää mun yksin armostas.” SK 434

 

Annikki Erelä

Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:33