Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Epätäydellisenä täydellinen
Epätäydellisenä täydellinen
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Sain olla ”yllättämässä” ystävääni viime kesänä. Hän täytti kunnioitettavat 60 vuotta ja kutsuimme ystävien kanssa hänet Siionin kanteleen laulutilaisuuteen puhujaksi. Paikalla oli ystäviä ja työtovereita, -yhdistävänä tekijänä oli päivänsankari ja usko Jeesukseen.

Annoimme päivänsankarille lahjan, uniikkikappaleen. Graniittikiveen kiinnitetty valurautatangosta ylöspäin kohoava kynttilänjalka.  Se symboloi Psalmistan sanoja lainaten ihmisen ainutlaatuisuutta. Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä! sisintäni myöten, kiitän, ihmettelen. Psalmi 139:13-

1900 luvun loppu ja 2000 luku ovat opettaneet meidät pärjäämään, kelpaamaan, kilpailemaan. Ollakseen hyväksytty, täytyy olla jotain? Niinkö se on? Rttu sanoo toisin. Elämän perusarvo on se, että olet Jumalan luoma, ja siksi arvokas. Vaikka puhe takeltelee, olet matikassa huono, et osaa laulaa, - kaikki nämä voivat olla kipeitä asioita, joista helposti nousee myös huono itsetunto. Jumalan näkökulmasta katsottuna tilanne on toinen. Sillä jos Jumala haluaisi että sinä olisit lahjakkaampi edellä mainituissa asioissa niin sinä olisit! Sinä olet originaali,  Jumalan luomana juuri  tällainen. Ja sinulla on lupa olla tällainen, erilainenkin.

Kun korkein auktoriteetti sanoo näin, kukaan ei voi sitä kieltää. Terve itsetunto ei tule toiveiden täyttämisestä vaan itsensä hyväksymisestä tällaisena, millaiseksi Jumala on sinut luonut. ”Jumalan armosta minä olen se, mikä minä olen.” Älä siis tee armoa turhaksi!

Tuon lahja on rakennettu graniittin varaan, se kestää. Se on myös arvokas. Graniitti kestää, mutta on toinenkin G joka kestää. Golgata. Se, mitä Jeesus teki, se kestää. Sen varaan saa rakentaa ja uskaltaa rakentaa, perusta kestää.

Kynttilän jalka ei ollut suora, oli ”mutkia matkassa.” Sen pinta oli rosoinen, mutta rohkeasti se kurottui ylöspäin.  Sillä oli oma symboliikkansa. Selkeästi suunta on ylöspäin, mutta tie sinne ei mene pystysuoraan vaan mutkitellen, sivuille kulkien. Mitä siellä sivuilla on? Siellä on ihmisiä, lapsia, nuoria, läheisiä, miehiä. Kynttilänjalan rosoisuus kuvaa myös elämän rosoisuutta. Oma, läheisten, tuntemattomien ihmisten elämä. Se panee huokaamaan; hyvä Jumala, auta ja armahda sinä meitä.

Kynttilälläkin on oma symbolinsa: ensiksi se on valo, Sanan valo. Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. Ps.119:105  Ja toiseksi kynttilä kuvaa rukousta, Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:19

Olipa mukava muisto noista syntymäpäiväjuhlista, tuli ihan ”kakun ja kahvin maku suuhun.” Juhlitaan ystävät rohkeasti läheisten kanssa, Jumala siunatkoon sinun elämäsi juhlaa ja arkea.
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:32