Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus On kesäjuhlien aika!
On kesäjuhlien aika!
Kirjoittanut Kosti Kallio   
Viime syksystä alkaen olemme täällä Hyvinkäällä valmistelleet kolmansia evankelisia kesäjuhlia. Monet kokoukset on pidetty ja mietitty, miten kaikki saadaan järjestymään. Monia ajatuksia, käsiä ja jalkoja on tarvittu ja vielä tarvitaan, että juhlat saadaan vietyä läpi. Tätä kirjoittaessani on vain muutama päivä aikaa juhliin. Paljon on saatu valmista, monet ovat lupautuneet eri tehtäviin talkoisiin. Kaikki tämä sen vuoksi, että juhlavieraat voisivat hetkiseksi levähtää Sanan ääreen ja tavata samalla myös uusia ja vanhoja tuttuja.

Jeesus kehottaa meitä pyhään huolettomuuteen: Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. Matt. 6:37

Saamme jättää murheemme ja huolemme, myös syntitaakkamme, Taivaallisen Isän hoidettavaksi. Hän lähetti Poikansa Jeesuksen, että meillä olisi hänessä syntien anteeksiantamuksen kautta lepo ja rauha.

Sain käydä hiljattain Hyvinkään seurakunnan kirkkoteatteriryhmän mukana Saksassa, Oberammergaussa, missä kerran kymmenessä vuodessa esitetään puolen vuoden ajan viisi kertaa viikossa kärsimysnäytelmää Jeesuksesta. Vaikuttavaa, mutta järkyttävää oli kuulla monisatapäisen näyttelijäjoukon huutavan täysillä ristiinnaulitse -huutoja. Tästä huolimatta Jeesus halusi loppuun asti auttaa ihmisiä. Yksi puhuttelevimmista kohdista oli se, kun Jeesus paransi erään häntä vangitsemaan tulleen miehen, Malkuksen korvan, jonka Pietari oli lyönyt irti Jeesusta puolustaessaan. Vaikuttavaa oli nähdä myös, kuinka Jeesuksen kuoltua, hänet laskettiin varovaisesti liinojen varassa ristiltä alas läheisten ystävien avustamana.

Meidän tähtemme hän antoi henkensä!

Viiden tunnin pituinen, kahdessa jaksossa esitetty näytelmä päättyi lopulta ylösnousemukseen!

Jeesus nousi ylös kuolleista! Totisesti nousi!

Tässä on meidän toivomme tänäkin päivänä!

Saamme uskoa Jeesukseen, siksi meillä on lupa, ei niinkään murehtimiseen, vaan pyhään huolettomuuteen!

Tervetuloa Hyvinkäälle Evankelisille kesäjuhlille 19.–20.6.2010!

Kosti Kallio
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:32