Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Viisas mies kalliolle rakensi - ja talo seisoi paikallaan!
Viisas mies kalliolle rakensi - ja talo seisoi paikallaan!
Kirjoittanut Pirjo Nurmesviita   
Olemme tänä kesänä joutuneet toteamaan, miten tärkeä asia rakennuksen perustus on. Menneen talven säät olivat sellaiset, että routa tunkeutui syvälle maan sisään ja mylläsi sitä. Niin myös kesämökillämme; kun kevään sulilla saavuimme mökille, se keikkui ilmassa. Keskimmäiset pilarit olivat nousseet ja uloimmat vinossa, mökin etuosa tyhjän päällä. Ei siinä muu auttanut, kuin nostaa koko tupa tukien päälle, kaivaa perustukset auki ja tehdä perustustyöt uudelleen. Hankalaa ja kallista! Kalliolle jouduttiin ampumaan salaojille reitti, lapioitiin kymmeniä tonneja hiekkaa talon alta pois ja takaisin sinne, tehtiin uudet pilarit, nyt osa niistä teräksestä ja istutettiin kallioon kiinni. Kaikki tuo turhalta tuntuva työ kesän hienoimmilla helteillä ja mökkisäillä. Kyllä otti päähän!!! Jos perustus olisi alkuaan osattu tehdä oikein, kaikelta kaksinkertaiselta työltä, hieltä ja vaivannäöltä olisi säästytty.

Nyt talo seisoo taas tukevasti paikoillaan, ja toivottavasti myös pysyy sijoillaan.  Lapiota heiluttaessa ja hiekkaa siirrellessä tuli moneen kertaan mieleen tuttu Raamatun vertaus hiekalle ja kalliolle rakennetusta talosta.  Miten usein me elämässä teemmekään turhaa työtä unohtaessamme ainoan oikean perustan, Jumalan sanan, ja rakentaessamme hiekalle.  Jokaisessa ratkaisussa matkamme aikana olisi aina muistettava tarkistaa suunta Isän ohjauksessa, että elämän myllerrykset eivät horjuttaisi meitä. Rukoillen eteenpäin, erityisesti silloin kun ollaan tärkeiden valintojen edessä.

Perusta on korjattu, mutta työn jäljet näkyvät: mökin kaunis luonnollinen metsäinen piha on myllerretty, tasattu ja mustalla muralla. Voi, miten surettaa tuo kauniin luonnon raiskaus – entiselleen sitä ei enää koskaan saa!  Näinhän asia on hengellisessä elämässämmekin. Kun poikkeamme Jumalan tahdon tieltä, seuraukset näkyvät ja tuntuvat, tehtyä ei saa tekemättömäksi. Arvet jäävät muistuttamaan vääristä teoista ja turhasta työstä.

Mökkikin tuli maksetuksi kahteen kertaan. Omien tekojen ja ratkaisujen tiellä teemme juuri samaa: Jeesuksen kalliisti maksama lunastustyö ei meille riitäkään, vaan yritämme osallistua Hänen maksamaansa laskuun, siihen eivät rahkeemme yllä. Synnin ja sen seurauksen poispyyhkiminen on niin kallis asia, että sen on voinut tehdä vain Kristuksen ristillä vuotanut veri!  Siksi, rakkaat ystävät, rakennetaan ainoalle kestävälle perustalle, Raamatun sanan pohjalle ja annetaan Vapahtajan sovitustyön riittää syntiemme maksuksi!

Siunausta loppukesään toivotellen,

Pirjo Nurmesviita
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:31