Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kaksi koiraa
Kirjoittanut Sirpa Keski-Antila   
Kuuntelin radiosta joskus keväällä, tapani mukaan, mieleeni jäänyttä aamuhartautta.
Puhuja kertoi erään intiaaniheimon uskomuksesta.
Heimon jäsenet uskovat, että ihmisen sydämessä/mielessä, asuu kaksi koiraa. Toinen on valkoinen ja toinen musta. Valkoinen saa ihmisen tekemään hyviä asioita, musta pahoja. Varsinainen, minutkin ajattelemaan pysäyttänyt lause tässä intiaanien viisaudessa oli tämä: ”Se koira, jota ruokit, elää pidempään!”

Kumpaa koiraa minä ruokin? Kumpaa koiraa sinä ruokit? Tämä kysymys on varsin tarpeellista tehdä itsellemme vaikka päivittäin. Näitten koirien ruokkimisessa on kysymys varsin pitkälle omasta valinnastamme. Meidän kaikkien, mutta varsinkin kristityiksi ja Jumalan lapsiksi tunnustautuneitten on oikein tarpeellista tutustua peilin (Jumalan sana) edessä tosi tarkasti tähän puheittemme ja asenteittemme ”koirienruokintatapaamme.”

Jos olemme asenteiltamme ja arvomaailmaltamme tai elämän tarjoamien suurten pettymysten ja pelkojen vuoksi niin vieraantuneita oikeasta ja väärästä, Jumalan tahdosta ja oikeasta totuudesta, tarvitsemme kipeästi auttajaa.

Kun taas kerran huomaat lihottaneesi sitä mustaa koiraa, joka sitten sikiää vaikkapa lähimmäisestä valheita levitellen liki valon nopeudella, saaden monia kiedotuksi valheen verkkoihin, mikä neuvoksi? Oma apuko paras apu? Ei taatusti! Ei, kun kiireesti ja nöyrästi pyytämään apua sieltä, missä sitä on aina ja aivan rajattomasti tarjolla: Anteeksiantamuksen lähteeltä, Isä-Jumalalta.

Sano kanssani synnintunnustuksen sanoin: ”Armollinen Jumala. Tunnustan edessäsi, että synti on sitonut minut enkä kykene vapauttamaan itseäni. Olen rikkonut pyhää tahtoasi vastaan ja torjunut käskyjesi siunauksen. Sinä näet kaiken väärän, senkin, mitä itse en näe. Armahda minua Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden. Aamen.” Ja kuule kanssani anteeksiantavat, syyllisyydestä vapauttavat Jumalan sanat: ”Jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme, ja Jeesuksen, hänen Poikansa veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

Pyydetään viisautta, että oppisimme ruokkimaan sitä valkoista koiraa.
Aurinkoisen syksyn odotuksin Keski-Antilan Sirpa
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:31