Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Missä Jumala on ?
Missä Jumala on ?
Kirjoittanut Pekka Knuutti   
Ensimmäinen avaruudessa käynyt ihminen, vuosi oli 1961, oli Juri Gagarin.
Muistamme myös miten uutinen hätkähdytti koko maailmaa ja Neuvostoliitto hyödynsi tätä parhaansa mukaan. Gagarin teki pitkän kiertueen eri puolille maapalloa, jonka aikana häntä juhlittiin kaikkialla, myös Yhdysvalloissa.

Tähän tapahtumaan liittyy eräs kasku: Gagarin, joka oli kastettu ortodoksi, tapasi avaruusmatkansa jälkeen Neuvostoliiton johtajan Nikita Hrutsevin, joka kysyi tarinan mukaan (toisen tarinan mukaan kysyjä oli Moskovan ortodoksikirkon patriarkka):
” kun kuljit avaruudessa, näitkö siellä Jumalan? ”  ja tarinan mukaan vastaus kuului
” kyllä näin”, johon Hrutsev kommentoi ”sitä minä pelkäsinkin, saat miljoona ruplaa, jos et kerro siitä kenellekään.”

Maailmanympärimatkallaan Gagarin tuli Yhdysvaltoihin ja presidentti J.F Kennedy,  kysyi tarinan mukaan: ” kun kuljit avaruudessa, näitkö siellä Jumalan? ”,  johon Gagarin, nyt miljoona ruplaa rikkaampana vastasi: ” en nähnyt”, johon Kennedy ” ”sitä minä pelkäsinkin, saat miljoona dollaria, jos et kerro siitä kenellekään.”

Missä Jumala on? Mistä hänet voi löytää? Tätä ihmiset ovat kysyneet tuhansia vuosia ja kysyvät edelleen tänäkin päivänä.

Moosekselle vastaus tuli palavasta pensaasta (2.Moos 3: 6-18). Jumala puhui Moosekselle:  "Minä olen sinun isäsi Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala.  
Mene ja kutsu koolle Israelin vanhimmat ja sano heille, että Herra, heidän isiensä Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, on ilmestynyt sinulle. Sano heille, että minä olen nyt ryhtynyt huolehtimaan heistä.  He kuulevat sinua. ”
 
Meidän ei tarvitse etsiä palavaa pensasta, meille on luvattu, että me löydämme Jumalan Raamatusta.

Raamattu ei vain puhu meille Jumalasta ja hänen hyvästä tahdostaan ihmisiä kohtaan, vaan, niin kuin uskomme Raamattu on Jumalan Sanaa, Jumalan puhetta ja ilmoitusta
suoraan meille ja tähän aikaan, niin kuin se on ollut Jumalan puhetta myös esivanhemmillemme.  

Jeesus itse sanoo: " Se, mitä minä opetan, ei ole minun oppiani, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani (Joh.7: 16-17).

Jeesus on sanonut, että jos halumme tehdä Jumalan mielen mukaisia tekoja, silloin uskomme häneen. "Uskokaa häneen, jonka Jumala on lähettänyt. Se on Jumalan teko". (Joh 6:28-29)

Jokainen joka haluaa todella oppia tuntemaan Jumalan ja kohdata hänet, hän kohtaa Jumalan Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesuksessa me kohtaamme Jumalan koko  
täyteyden, lain ja evankeliumin, käskyt ja käskyjen täyttäjän, tuomarin ja lunastajan, jumalan ja veljemme.

Pekka Knuutti
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:31