Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus TÄHTI JOHDATTAA
TÄHTI JOHDATTAA
Kirjoittanut Matti Aho   
- Uusi vuosi on päässyt vauhtiin. Vanhat polut näyttävät jatkuvan tämänkin vuoden puolelle. Ei näy taivaalla isompaa kirkastumista, tiekarhuja on yhtä vähän kuin viime vuonna, laihduttaminen alkaa taas ”huomenna”, Etelä-Suomeen tulee lisää lunta, digi-tv ei vieläkään näy häiriöittä, tipaton tammikuu on monessa perheessä haave vain. TV lähettää maailman eri kolkista uutisia, jotka itkettävät enemmän kuin naurattavat - paitsi Hauskojen kotivideoitten ja Kymppitonnin jutut.

Mistä TAAS kiikastaa? Miksi ei tämä vuosi voisi alkaa eri tavalla kuin aiemmat? Vähän parempi aloitus - kiitos!

- No, mutta - mutta! Ei kaikki sentään ihan huonosti ole. Avaa silmäsi ja kurkota kaulaasi. Jospa siten näkisit elämää vähän eri näkökulmasta. Tähdet näkyvät pimeässä paremmin kuin auringon paistaessa. Hyvät tiet houkuttelisivat ylinopeuteen, ja sehän on yksi suurimpia onnettomuuksien syitä liikenteessä. Lumeen on kiva tehdä latuja ja enkeleitä. Ja jos jotakin luulet tarvitsevasi, jätä se joksikin aikaa kokonaan pois. Silloin huomaat, tarvitsetko sitä oikeasti laisinkaan.

TAAS kiikastaa siitä samasta mistä ennenkin. Pelkät lupaukset eivät uutta vuotta paranna. Vasta teot vaikuttavat - ja asenne, josta teot nousevat.

- Jumala on siinä asiassa samassa sarjassa meidän kanssamme. Lupaukset ja suunnitelmat eivät vielä muuttaneet maailman menoa. Vasta teot saivat aikaan muutoksen. Jumala sytytti tähden, joka opasti pakanat itäisiltä mailta Betlehemiin. Maria ja Joosef saivat perheeseensä Jumalan Pojan. Ja kaikki se, mitä Jumala sen jälkeen teki (ja tekee), muutti (ja muuttaa) meidän elämäämme.

Vaikka kuu on päiväntasaajan toisella puolella väärin päin kallellaan, se evankeliumin tähti, joka johdattaa meitä Vapahtajan luo, on aina oikein päin. Joskus silmämme kiinnittävät huomiota epäolennaisiin niin, että olennainen jää piiloon. ”Sapatti (laki) on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten.” Omat teot ja yritykset ovat tärkeitä tässä ajassa ja yhteisessä elämässä, mutta koko pelastus (syntien anteeksiantamus, taivaaseen pääseminen, armo, jne.) on yksin Jumalan teoista kiinni. Ja ne on tehty riittävän valmiiksi!

Eivät kaikki huomanneet Betlehemin tähteä, mutta he jotka huomasivat ja lähtivät liikkeelle, löysivät etsimänsä. Minkälaisia ”tähtiä” Jumala sytyttääkään meidän taivaallemme?! Jätetään tuomion ja pimeyden tähdet olemaan omassa rauhassaan. Seurataan niitä, joista loistaa taivaan valo, Jumalan rakkauden hohde. Silloin on Vapahtaja lähellä.
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:29