Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus "Mikä sinä luulet olevasi?"
"Mikä sinä luulet olevasi?"
Kirjoittanut Sirpa Keski-Antila   
(Joh. 8:46-59)

Onko sinulle koskaan sanottu näin, ihan suoraan jopa Jumalan Sanaan vedoten? Mitätöity, mollattu, vähätelty, murennettu itsetuntoasi, syytetty valehtelijaksi ja Paholaisen vallassa olevaksi. Elämäsi louhikkoinen ja kiemurteleva polku reunustettuna omasta mielestään oikeitten uskovaisten ahdistavalla huudolla, kivenmurikat jo käpälissään murskatakseen sinut lopullisesti!

Paastonajan eräässä evankeliumin tekstistä kuulemme otsikon sanat. Juutalaiset kirjansa hyvin oppineet, raamatussaan, sanan selityksissään vahvat sen huusivat päin näköä Jeesuksellekin.

Oli meneillään todella kiivas väittely. Väittely, jossa Jeesusta soimattiin syntiseksi, samarialaiseksi pahan hengen tyyssijaksi, valehtelijaksi… Jeesus kuitenkin kumoaa kaikki väitteet vetoamalla Isäänsä. ”Jeesus vastasi: ”Jos minä itse kirkastan kunniani, se kunnia ei ole minkään arvoinen. Mutta minun kunniani kirkastaa Isä, hän, jota te sanotte omaksi Jumalaksenne. Te ette ole oppineet tuntemaan häntä, mutta minä tunnen hänet. Jos sanoisin, etten tunne, olisin valehtelija, niin kuin te. Mutta minä tunnen hänet ja pidän kiinni hänen sanastaan.”

Tuossa Jumalan kunnian kirkastamisessa (kaukaista kummallista Kaanaan kieltä meille monille!) Jeesus puhuu tulevasta kärsimisestään ja kuolemastaan kaikkien syntisten puolesta. Ja lupaa olla uskollinen Isänsä tahdolle, vaikka tiesi sen vievän hänet julmaan ristinkuolemaan asti. Lupaa siis kulkea ”yhtäjalakaa” Isänsä kanssa, vaikka henki menisi! Niin kuin sitten menikin, vaikka ei ihan vielä sinä väittelyn päivänä, vaikka läheltä piti. Kivet olivat jo hurskaitten kourissa. Kaivahan esiin Raamattusi ja lue, miten siinä tilanteessa sitten lopuksi kävi (jae 59). Isä-Jumala itse on ottanut sinut pyhän kasteen kautta omaksensa. Tämä liitto on siitä kummallinen, että anteeksianto on rajaton, vaikka rikomme sitä päivittäin. Ja mikä merkillisintä, Isämme ei kadu sitä, että on ottanut meidät yhteyteensä, omakseen.

Jos tiedät itsesi syntiseksi, olet oikeassa ja oikealla tiellä. Katso Jeesukseen, ota hänestä oppia, lue Sanaa, käy ehtoollisella, opettele rukoilemaan lapsen lailla. Vain tarpeeksi suurelle syntiselle kelpaa Jeesuksen sovituskuolema jota myös ansaitsemattomaksi armoksi sanotaan.

Älä vain luule, vaan usko olevasi Jumalan lapsi Jeesuksen tähden!

Kuljetaan tämän armon, kaiken anteeksisaadun riemun varassa kohti tulevaa Pääsiäistä ja kerran lopullista Pääsiäisen riemua Isämme kotona.

Näitä toivottelee Keski-Antilan Sirpa
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:37