Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Autuaita ne, joilla on mielessänsä pyhät matkat! Psalmi 84:6
Autuaita ne, joilla on mielessänsä pyhät matkat! Psalmi 84:6
Kirjoittanut Pirjo Nurmesviita   
Jo joutui armas aika - Suomen suvi on suloisimmillaan. Tänään, heinäkuun alkaessa olemme saaneet nauttia auringon hellivästä lämmöstä ja valosta jo runsaan viikon ajan, luonto kukoistaa, linnut laulavat, yökään ei pimene.
Kotoa on suunnistettu ja suunnataan "pyhille matkoille": lapset seurakunnan leireille, nuoret ripareille, perheet kesäjuhliin. Tampereelle lähetysjuhliin, Kristiinankaupunkiin evankeliumijuhliin, Seinäjoelle herättäjäjuhliin, Oripäähän suviseuroihin .... nuo matkat, leirit ja rippikoulut eivät ole mitään pyhiinvaellusmatkoja, vaan siinä mielessä pyhiä matkoja, että niillä keskitytään Jumalan sanaan, kuuntelemaan, laulamaan ja jakamaan sitä. Tavataan Jumalan perheväkeä, uudistutaan yhteisestä uskosta, vahvistutaan siinä, ollaan yhdessä suurella joukolla taivaan Isän hoidossa. Ollaan kuin kirkastusvuorella; "Herra, tässä meidän on hyvä olla, tehkäämme tähän kolme majaa!" (Matt. 17:4)

Juhlan pyhittäminen Jumalan sanalla tuo mukaan siunauksen ja tervehdyksen taivaasta. Siksi lepopäiväkin tulisi pyhittää, että olisimme Vapahtajan hoidossa ja jaksaisimme taas arkea paremmin. Autuaita = onnellisia, maallisista huolista vapautettuja ovat todellakin ne, jotka käyvät tällaisilla pyhillä matkoilla, viipyvät hetken, muutaman tunnin, päivän, pari kirkastusvuorella. Eräs vieras viisikymppinen mies tuli hiljattain messun jälkeen kiittämään 35 vuoden takaisesta rippikoululeiristä, joka oli ollut hänen elämänsä merkittävin kokemus. Se rohkaisi vanhaa seurakunnan työntekijää ja rohkaisee myös edelleen kutsumaan tuttuja ja tuntemattomia lähtemään mukaan "pyhille matkoille".

Tänäkin kesänä on mahdollista lähteä vielä monille hengellisille juhlille Jumalan sanan ääreen, tuttuja tapaamaan ja saamaan uusia ystäviä, sisaria ja veljiä Herrassa. Meidän omat evankeliset kesäjuhlamme ovat elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.-2.8. Kauhajoella. Sinne olet tervetullut koko perhekuntasi kanssa, lapsille tarjotaan ilonkuplia, nuorilla ja aikuisilla on omaa ohjelmaa, sunnuntaina lauletaan yhdessä rakkaita, tuttuja hengellisiä lauluja Laula kanssani-tilaisuudessa. Haluamme kokoontua ja koota kaikki eri-ikäiset vauvasta vaariin yhdessä evankeliumin ilosanomaa kuuntelemaan ja jakamaan.

"Pyhät matkat" ovat välietappeja matkalla, jota itse kukin teemme täällä maan päällä. Ne ovat vain heikkoa heijastusta siitä juhlasta ja riemusta, joka odottaa meitä matkan päässä, taivaan kodissa. Olkoon rukouksemme, että kaikki olemme kerran koolla niissä juhlissa, joissa meille on rakennettuna pysyvät majat ja matkan rasitus vaihtuu autuuteen!

Kuitenkin sitä ennen: Tervetuloa Kauhajoelle!
Jos Herra suo, tapaamme siellä elokuun alussa!

Pirjo Nurmesviita
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:36