Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Luottavaisesti vuoteen 2009!
Luottavaisesti vuoteen 2009!
Kirjoittanut Ulla Kakkonen   
Uusi vuosi on tukevasti alullaan, onhan takana jo pari viikkoa vuotta 2009. Vuoden vaihtuessa meillä on tapana tarkastella edellisen vuoden tapahtumia niitä arvioiden. Eletty on jäänyt auttamattomasti taakse, piirtoakaan ei voi enää muuttaa, korkeintaan tulkita uudestaan. Kaikki, mitä on tästä päivästä eteenpäin, huomisessa, tulevaisuudessa, on meille tuntematon.
Suhdettamme tulevaisuuteen määrittää tyypillisesti kaksi erilaista asennetta, pelko ja toivo. Pelko aiheutuu siitä, että edessä on uusi tuntematon, josta emme tiedä, mitä se tuo tullessaan. Pelottaa, josko uusi vuosi tuo mukanaan onnettomuutta, sairautta, pettymyksiä ja kyyneleitä. Toisaalta meissä herää uuden edessä toivo, halu rientää eteenpäin, elämää vahvasti eläen. Tuleva voikin tuoda entistä parempaa, sisältörikkaampaa elämää. Onnellista on se, että emme tiedä, mitä vuosi 2009 tuo mukanaan. Silti meidän ei tarvitse antaa pelon hallita elämäämme.

Taivaallinen Isämme on itse meille luvannut: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Meille annetaan tulevaisuus elettäväksi pala palalta ja niin on hyvä. Emme kestäisikään vuoden kaikkien 365 päivän sisältöä yhdellä kertaa. Yksi päivä kerrallaan riittää. On levollista tehdä matkaa päivä päivältä kun sisimmässään tietää, että loppujen lopuksi tulevaisuutemmekin on jo valmiiksi vahvistettu ja sinetöity. Taivaallinen Isämme, joka loi elämän ja sitoi sen kulun aikaan, näkee jo nyt loputkin elämästämme.

Voimme käydä johdatusta pyytäen turvallisesti sisälle uuteen aikaan, luottaen siihen, että jokainen päivämme on Jumalan kädessä. Hän avaa meille päivä kerrallaan uuden näkymän, oven, joka on auki taivasta myöten. ”Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea.”

Taivaallisen Isämme rakkauden ja armon varaan luottaen saamme jatkaa vuotta 2009!

Ulla Kakkonen
Kiteen Evankelisen Kansanopiston rehtori
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:35