Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen,
Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen,
Kirjoittanut Päivi Erkkilä   
paimenet sanoivat toisilleen: Nyt Betlehemiin!”
Luukaan evankeliumi 2:15

Silmäilin junamatkalla sanomalehteä. Sivua kääntäessäni katseeni osui jouluiseen mainokseen. Kyseisen kaupallisen tiedotteen tunkeutuessa tajuntaani, suustani pääsi hämmästynyt ”oho!” Ilmoituksessa luki: ”Onni on ostamisen sivutuote. Pukki on joulun pääasia”.
Mainonnan ammattilaiset olivat halunneet hätkähdyttää ja siinä he minun kohdallani onnistuivat. Liika kuluttaminen herättää minussa lähinnä syyllisyydentunteita.  En kuitenkaan tunne itseäni erityisen onnettomaksikaan, vaikka vain harvoin ehdin ostosparatiiseihin.

Mainokset voi jättää omaan arvoonsa, mutta ei kannata väheksyä niiden vaikutusta alitajuntaamme. Vaikea kuitenkaan uskoa, että me vielä eläisimme niin jälkikristillistä aikaa, että kuluttamisesta olisi tullut uusi uskonto. Voi toki olla, että olen tässäkin asiassa väärässä.

Joulun varjolla voidaan kaupitella monenlaisia aatteita ja tavaroita, mutta vain yksi on tärkeä. Tekisi mieli todeta ostoskanavan kieltä lainaten: ”Älä tyydy halpoihin kopioihin!”  Alkuperäinen on se viesti, jonka paimenet saivat kuulla Betlehemin kedolla: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra”.

Kun enkelin taivaallinen tiedote saavutti paimenet, se sai heidät yksimieliseksi. He alkoivat puhua toisilleen yksimielisyyden hengessä. Vanhan käännöksen mukaan me-muodossa kehottaen: ”Menkäämme nyt Beetlehemiin".

Joulun sanoma kutsuu meitä tänäänkin yhteyteen ja keskinäiseen sopuun. Meidän ei tule taistella toisiamme vaan pimeyden valtoja vastaan. Meidät kutsutaan yhdessä, yhteisen Isän lapsina, polvistumaan Vapahtajan seimen äärelle. Siinä on paikka meille jokaiselle.

Voit juhlapyhinä olla yksin, mutta yksinäinen sinun ei tarvitse olla. Kuulut siihen kristittyjen joukkoon, joka taas tänäkin jouluna rientää paimenten kanssa Betlehemiin.  Siellä saamme kohdata toisemme ja Herran Jeesuksen.

Toivotan sinulle siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

Päivi Erkkilä                  
Kirkkoherra
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:35