Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Hartauskirjoitus SAANKO NÄHDÄ JEESUKSEN?
SAANKO NÄHDÄ JEESUKSEN?
Kirjoittanut Annikki Erelä   
Liikennevaloissa jalankulkijoiden opasteet auttavat kadun yli. Painat vain valotolpan sinisessä laatikossa olevaa nappia, jota sormi osoittaa ylöspäin, ja valot vaihtuvat vihreiksi.
Pääkaupunkimme päivälehti kirjoitti, että ylöspäin osoittavalla sormella on toinenkin viesti: ”Se kertoo, että Jumalan luo on vain yksi tie, ja se kulkee Jeesuksen kautta.” Näitä valotolpan sinisiä laatikoita myyvä yhtiö haluaisi, että ihmiset tulisivat tietoisiksi tästä viestistä.

Kunpa tuo laatikko osaisi puhua! Siinä katua ylittäessään moni saisi vastauksen elämänsä  peruskysymyksiin. Ihmisen on tärkeä tietää, mihin tämä elämä johtaa ja mikä oikein on elämän tarkoitus. Erilaisia vastauksia kyllä löytyy. Jollekin itseä kehittävät harjoitukset tuovat toivoa, toisen mielestä jälleensyntyminen tuntuu uskottavalta asialta. On hyvä päättää, millaisen tiedon varaan rakentaa elämänsä.

Raamatun viimeisillä lehdillä raotetaan tulevaisuuden verhoa. Siellä kerrotaan, että Herra Jeesus tulee pian, aikamme loppuu ja alkaa iankaikkisuus. Niin kuin Jumala loi tämän maailman, Hän luo myös uuden taivaan ja uuden maan. Uskontunnustuksessa tunnustamme myös ruumiin ylösnousemuksen. Se ei kuitenkaan tarkoita jälleensyntymistä, vaan Jumala luo uutta. Ilmestyskirja kertoo tulevasta elämästä ihanin kuvin: siellä on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, kristallinkirkas elämän veden virta, kaupungissa on elämän puu, mikään ei ole enää kirouksen kahleissa, kaikki palvelevat Jumalaa, ”he saavat nähdä hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on hänen nimensä.” Nämä ja monet muut kuvat antavat meidän ymmärtää, että Jumalan valtakunta on konkreettista olemassaoloa ja täydellistä elämää. Se on enemmän kuin mikään kokemamme hyvyys tässä maailmassa.

Pääsemmekö me tuohon Jumalan valtakuntaan?
Ilmestyskirjassa Jeesus sanoo: ”Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa: he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin” (Ilm 22:13-14)  Taivaassa on valkopukuinen joukko. Jeesuksen uhrikuolema on sovittanut ihmisten synnit. ”Vaatteet on pesty”. Kristinuskossa on kysymys Jumalan lahjasta meille ja sen vastaanottamisesta, ei itsemme kehittämisestä taivaskelpoisiksi. Jumalan luo on vain yksi tie, ja se kulkee Jeesuksen kautta. Haluammehan mekin viedä eteenpäin sanomaa Jeesuksesta?

”Saanko nähdä Jeesuksen kerran luona valtaistuimen? Sana Herran lupaa näin: saan, kun katson vaan Karitsaan.
Saanko vaatteen valkoisen, joka pesty on verellä Jeesuksen? Sana Herran lupaa näin: saan, kun katson vaan Karitsaan.
Armosta vain lahjaksi olen anteeksi saanut syntini. Kauan sitten jo velkani kun maksanut on viaton.
Herra, auta valvomaan, Herra, johda täällä tiellä maan. Yksin veresi voimasta vaan periä saan rauhan maan.”
(Siionin Kannel 466)

Annikki Erelä
Viimeksi päivitetty 25.02.2014 09:35