Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Uutiset Kesäjuhlien puhujilla juuria Kouvolassa
Kesäjuhlien puhujilla juuria Kouvolassa
Kirjoittanut kesäjuhla   

Kouvolan seurakunta ja Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry järjestävät Evankeliset kesäjuhlat Kouvolassa, keskuskirkossa. Kouvolassa toimii aktiivinen evankelisen herätysliikkeen ystäväjoukko, joka on mukana juhlien järjestelytehtävissä.

Seurakunnan työntekijöiden ilo ja into tarttua haasteisiin on ollut ilahduttava, pääsihteeri Rasilainen iloitsee hyvästä yhteishengestä ja siitä kokemuksesta, että ollaan tekemässä yhteisiä juhlia.

 

Juhlilla on monia puhujia, joilla on juuret Kouvolassa. Voimakas nuorisoherätys kosketti Kymenlaaksoa 1960-1970 luvulla ja sen seurauksena Kouvolasta on lähtenyt monia nyt kirkossamme tunnettuja vaikuttajia. Kesäjuhlilla puhuvat kirkkoherra Keijo Gärdström, joka toimi Kouvolassa nuorisopappina 1980-luvun alussa herätyksen jälkimaininkien aikana. Mukana ovat myös Haminan lääninrovasti Jari Pennanen, joka toimi pappina Kouvolassa 1970-luvulla sekä Suomen lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola, joka oli mukana seurakuntanuorissa herätyksen aikana 1970-luvulla.

Kesäjuhlien teema ei ole kuitenkaan vain herätyksen muisteleminen vaan toivon sanoman julistaminen. Kokemus armollisen Jumalan huolenpidosta ja varjeluksesta nousee monien puhujien omasta elämänkokemuksesta. Kaiken keskuksessa on elävän Jeesuksen läsnäolo, ja hänen kohtaamisensa Sanan ja ehtoollisen kautta. Raamattuopetuksesta vastaa lauantaina Perheniemen evankelisen kansanopiston rehtori, evankelista, pastori Petri Välimäki. Armollisesta julistuksesta tunnettu Petri Välimäki opettaa toivon ja epätoivon jännitteestä. Miten tämä maailma masentaa, pettymykset vievät ilon ja rohkeuden, mikä antaa voimia jaksamiseen ja rohkaisee nostamaan katseen. Sunnuntaina Raamattuopetuksesta vastaa rovasti Kari Pokela, evankelisen kansan tuntema rakastettu julistaja. Kari Pokela johdattaa kuulijat taivasnäköalojen äärelle. Kannattaa tulla kuulemaan!

 

 

 

Lauantaina lähetysjuhlassa keskitytään Inkerin kirkon työhön Venäjällä. Mukana on Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi, joka kertoo ajankohtaiset kuulumiset Inkerin kirkon tilanteesta.

Iltamessussa saarnaa Askolan seurakunnan kirkkoherra, rovasti Päivi Erkkilä, mukana on myös Sonus kuoro kanttori Pekka Ainalin johdolla. Messu radioidaan ja sen kuullaan seuraavana sunnuntaina YLE1 kanavalla. Iltamessun jälkeen nykyisen Siionin kanteleen uudistustyössä mukana ollut kanttori Vesa Erkkilä laulattaa vielä Siionin kannelta. Silloin voi toivoa laulettavaksi niin tuttuja kuin uusia, tuntemattomampiakin lauluja.

Sunnuntaina messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Odotamme kirkon täyttyvän juhlakansasta. Iloitsemme siitä, että piispa Häkkinen osallistuu myös pääjuhlaan ja on luvannut ”sanoa viimeisen sanan” – sanoo Rasilainen.

 

Kesäjuhlia on mainostettu juhlina joissa viihdytään. Viihtyminen ei toki ole pääasia, mutta eivätkö juhlat, joilla viihdytään, kuulosta kuitenkin houkuttelevilta - kysyy Antero Rasilainen? Sanoma on selkeä, puitteet miellyttävät ja väliajoilla tarjolla on kahvia, pullaa, vohvelia ja makkaraa. Kun saa olla armosta Jumalan oma, vapaa, autuas ja iloinen, on hyvä kohdata myös toisia juhlavieraita, kokea uskon yhteyttä ja saada vahvistusta ja virkistystä.

Kouvolan kirkko on myös siitä poikkeuksellinen, että siellä ei ole yhtään rappua, ei edes kynnystä! Sinne on helppo tulla, ihan vaikka vain uteliaisuudesta. Kirkko on avoin, sanomaa julistetaan kaikille. Ja onhan se myös kokemus kun evankelinen kansa laulaa Siionin kanteleen lauluja. Se pitää kokea. Kirkossa soi ja laulu raikuu lupaa Rasilainen. Kanttoreina toimivat Kouvolan seurakunnan ja lähialueen kanttorit. Ja laulukirjoja löytyy kirkon eteisestä kaikille.

Siis tervetuloa ja tapaamisiin Kouvolan keskuskirkossa toivottavat Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Keijo Gärdström ja pääsihteeri Antero Rasilainen.

 

 

 

Viimeksi päivitetty 07.11.2013 18:27