Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu ELY ry Viikon sana
Viikon sana
Puku
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Pääsiäisen jälkeisen sunnuntailla on kaksi nimeä. Toinen niistä on suomennettuna: ”pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai”.

Pääsiäinen oli vanhastaan vuoden merkittävin kastepäivä. Nämä kastetut kantoivat viikon ajan kasteen valkoista vaatetta ja näin kertoivat kasteestaan ja samalla ympäröivä yhteisö sai tiedon tapahtumasta. Hänkin on kristitty, Kristuksen seuraaja.

Viikon kuluttua valkoisesta vaatteesta luovuttiin ja pukeuduttiin taas tavallisiin arkivaatteisiin. Tästä eteenpäin he todistivat arkisessa elämässä ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta.

On hyvä palauttaa mieleen, että meidät itse kukin on kerran puettu kasteen valkoiseen pukuun. Sen pukivat meille toiset ja sen sisällön, lahjan, antoi meille Toinen. Itse vain otin vastaan. Se lahja antaa oikeuden elää Jumalan lapsena, Vapahtajan turvissa ja myös kertoa Vapahtajasta, pääsiäisen suuresta sanomasta.


Pekka Kiviranta
 
Kiire
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Usein kiire on ahdistavaa. Hätäistä kellon vilkuilua: Ehdinkö? Ehtiikö apu ajoissa? Tai pakollisia töitä tulee enemmän kuin ehdin hoitaa, voimat alkavat huveta.
Viimeksi päivitetty 02.05.2011 08:06
Lue lisää...
 
Kuuliaisuus
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko. Me seuraamme Vapahtajamme ristin tietä. Meidän tähtemme hän kulkee ristille ja meidän syntimme hän sovittaa.
Viimeksi päivitetty 26.04.2011 07:06
Lue lisää...
 
Leipä
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
”Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumis, sinun puolestasi annettu.”

Ehtoollisvieras saa kuulla nämä sanat ottaessaan ehtoollisleivän vastaan.
Viimeksi päivitetty 18.04.2011 07:39
Lue lisää...
 
Palvelijatar
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Mariastahan on kyse. Jeesuksen äidistä. Hänen elämänsä sai aivan uuden käänteen enkelin tuomasta viestistä. Hänestä tulisi Messiaan äiti. Jumala tekisi valtavan ihmeen juuri hänen kauttaan. Tästä ehkä jotakin aavistaen Maria vastasi: minä olen Herran palvelijatar.
Viimeksi päivitetty 14.04.2011 09:58
Lue lisää...
 
Lisää artikkeleita...
« AlkuunEdellinen1234SeuraavaLoppuun »

Sivu 1 / 4