Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Vesi
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Opettaja piirsi taululle Mikkihiiren pään: "Tämä on vesi". Happi-naamaan liittyneenä kaksi vety-korvaa. Siinä se. Yksinkertaisuudessaan yksi luomakunnan suurimmista ihmeistä: Vesimolekyyli.

Ilman vettä ei olisi elämää. Ei ainakaan sellaista elämää, mitä maapallolla nyt on.

Kaltaiseni, joille vuosien aikana on kertynyt melkoinen määrä vararavintoa elimistön eri puolille, voisi hyvin elää kohtuullisen kauan ilman ravintoa. Mutta veden puute kuihduttaisi minut muutamassa päivässä. Puhtaan veden puute on yksi tappavimmista asioista maailmassa.

Vesi on myös paras liuotin. Siitä meillä jokaisella on kokemusta. Lika lähtee niin astioista, pyykistä kuin hampaista. Mikään ei voi korvata vettä.

Kun Jumala halusi tehdä tiettäväksi suuret pelastuksen ihmeet, Hän liitti ne tähän ihmeelliseen aineeseen. Veden kautta hän antaa sen lahjan, joka kantaa ikuista elämää ja vie kerran perille. Vesi puhdistaa synnistä ja luo uutta elämää. Näin suuret asiat Jumala on kasteeseen liittänyt. Siksi se on jatkuvan kiitoksen aihe. Kasteen lahjoittama armo kantaa ja siihen armoon saa aina palata. Sillä kasteen lahja on Jeesus.


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 24.01.2011 09:04