Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Lähde
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Puolisoni isoisä oli aikanaan varsin edistyksellinen. Hän oli mm. perustamassa osuuskassaa, osuuskauppaa ja vesivoimalaitosta. Omalle kotikylälle rakennettiin kylän yhteinen vesijohtojärjestelmä. Pohjankankaan lähteestä johdettiin männyistä porattuja puuputkia myöten vesi kylän taloihin.

Vuosikymmenten saatossa puuputket on vaihdettu muovisiin. Mutta edelleen järjestelmä toimii, kunhan lähde ajoittain puhdistetaan ja putkivuodot korjataan.

Lähdevesi pysyy hyvänä ja raikkaana kunhan se virtaa jatkuvasti. Mutta jos jostakin syystä virtaus loppuu, varsin pian lähteen vesi muuttuu juomakelvottomaksi.

Tällä viikolla meidän ravinnoksemme on annettu Jeesuksen opetus: "Joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä".

Se, mitä Jeesus meille antaa, ravitsee ikuisesti. Siinä on aina ikuisuuden, taivaan näköala. Mutta samalla tämä ravinto, elävä vesi, muuttaa meidät saman veden lähteeksi, joka virkistää, elävöittää muita ihmisiä. Vesi ei lopu, vaan siitä riittää kaikille. Ainoa vaara on se, että virtaama loppuu. Mutta ei kai meihin?


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 24.01.2011 09:04