Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Pesu
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Kuningasten kirjassa (2. Kun. 5: 1–15) on erikoinen kertomus Syyrian kuninkaan sotapäällikkö Naamanista. Hän sairasti spitaalia, joka oli yksi tuon ajan pelätyimpiä tauteja. Parannuskeinoja ei juuri ollut. Mutta monien vaiheiden kautta hän tulee Israeliin profeetta Elisan luo. Profeetta ei tule edes tapaamaan suurta sotapäällikköä, vaan lähettää yksinkertaisen viestin: peseydy Jordan -virrassa seitsemän kertaa.

Sotapäällikkö hermostui - ymmärrettävästi - tällaisesta neuvosta. Näin ylimielisesti häntä ei ole kohdeltu eikä kohdella. Onhan hän suuren kuninkaan sotapäällikkö.

Vain vaivoin hänen palvelijansa saivat Naamanin suostutelluksi. Eihän siitä ainakaan haittaa ole.

Ja ihme tapahtui. Kun Naaman nousi virrasta, oli spitaali poissa. Vesi oli ikäänkuin huuhtonut tuon pelätyn sairauden pois. Iho oli terve.

Naaman näki vain pahaisen puron - ei Jordan-virta mikään mahtava vuo ole. Hän ei nähnyt koko totuutta. Profeetta välitti Naamanille Jumalan viestin. Jumala sitoutui tähän sanaan, kunhan Naaman vain suostui siihen. Ei vaadittu ihmeellisiä temppuja, osaamista.

Jotakin samaa on pyhässä kasteessa. Me näemme vain tavallista vettä, tavallisia ihmisiä. Mutta siihenkin veteen sisältyy valtava voima ja Jumalan lupaus. Se puhdistaa ja antaa kuolemansairaalle uuden elämän. Yhteyden Jumalaan ja toivon taivaasta.


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 01.02.2011 15:11