Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Valinta
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Tarina kertoo vanhasta evankelisesta mummosta, joka iloitsi sydämestään siitä, että hän saa olla Kristuksen morsian. Usein hän tästä myös ääneen kertoi.

Kaikki eivät siitä pitäneet. Joku hänelle vähän ilkeämielisesti totesikin, että eipä ole Kristuksella hääppöinen morsian. Kumara ja ryppyinen.

Mummo ei tästä kuitenkaan loukkaantunut, vaan silmät kirkkaina totesi: Itsepähän on valinnut.

Siinä on jotakin uskon ytimestä, vaikka emme enää juuri puhukaan yksityisestä kristitystä Kristuksen morsiamena. Mutta ydin on kirkas. Valinta on Kristuksen, ei kristityn. En minä valinnut Häntä eri vaihtoehtojen joukosta, ikään kuin uskontojen valintamyymälästä. Kristus valitsi minut ja kutsui nimeltä. Siksi valinta on luja ja varma. Silloinkin, kun valitun edellytykset pärjätä suosiossa ovat olemattomat.

Jumalan valinnan suvereenisuudesta kertoo myös israelilaisten valinta. Sekään ei perustunut paremmuuteen vaan Jumalan päätökseen. (5. Moos.7:6-8)


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 28.02.2011 08:48