Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Matka
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Omaa aikaamme on useinkin kuvattu sanoin: Minulle, kaikki, heti. Vaikka kuva on kovin karrikoitu, ehkä siinä kuitenkin on totuutta siemenen verran.

Itsekkyys, oman edun tavoittelu, myötätunnon ja lähimmäisyyden puute on yksi osa synnin todellisuutta meissä.

Paasto on vastavoima tällaiselle ajattelulle. Jesajan suulla Jumala puhui oikeasta paastosta näin: ”Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi.” Ja Jumala lisäsi tähän vielä lupauksen: ”Silloin sinun valosi puhkeaa näkyviin kuin aamunkoi ja hetkessä sinun haavasi kasvavat umpeen. Vanhurskaus itse kulkee sinun edelläsi ja Herran kirkkaus seuraa suojanasi”. (Jes.58:6-8).

Tällaiselle matkalle paasto meidät kutsuu. Ja vanhat kilvoittelijat ovat huomanneet, että matkalaisen on syytä luopua turhasta, vanhaan sitovasta, jotta voisi saada uutta ja parempaa tilalle. Siksi paastoon on aina sisältynyt myös oikeaa luopumista, esim. ruokavalion muutos.


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 15.03.2011 12:40