Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Usko
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Kerrotaan tarinaa Afrikassa toimineesta lähetistä. Hän toimi pioneerilähettinä alueella, jossa kukaan ei ollut ennen häntä julistanut evankeliumia. Myöskään uskoon liittyvät sanat eivät olleet tuttuja. Oli aloitettava aivan alusta.

Tarinan mukaan lähetti ei löytänyt kansan kielestä sanaa, jota voisi käyttää uskoa kuvaavana sanana. Niinpä hän mietti, millä lauseella voisi tuon sanan korvata.

Lopulta hän päätyi lauseeseen: Heittäytyä koko painollaan. Usko kristillisessä yhteydessä tarkoittaa samaa kuin heittäytyä koko painollaan.

Niin suuresta asiasta on kyse. Ei ole kyse uskomuksista, mielipiteistä, toiveista, haaveista. On kyse koko elämää kannattelevasta asiasta. Eikä usko ole minun pääni sisällä oleva asia, vaan se liittää minut Jumalan todellisuuteen. Usko on yhteyttä Jumalaan, usko on turvautumista Kristukseen, usko on luottamusta Pyhän Hengen työhön.

Usko on lepoa ja rauhaa. Sillä Jumala on suurempi kuin minun toiveeni, ajatukseni. Hänessä on kaikki. Hän pitää minusta huolen.


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 01.04.2011 14:16