Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kiire
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Usein kiire on ahdistavaa. Hätäistä kellon vilkuilua: Ehdinkö? Ehtiikö apu ajoissa? Tai pakollisia töitä tulee enemmän kuin ehdin hoitaa, voimat alkavat huveta.

Mutta joskus kiire on ihan toisenlaista. Juuri synnytyssalissa esikoistaan sylissään pitäneellä isällä on kiire kertoa siitä kaikille. Hyvän tuloksen ylioppilaskirjoituksissa saanut lähettää heti tekstarin vanhemmilleen.

Pääsiäisaamuna kohtaamme kummankinlaisen kiireen. Haudalle rientävillä oli kiire saada selville, mitä on tapahtunut. Mielessä varmuus siitä, että jotakin erityisen pahaa se varmasti on.

Mutta haudalta Jeesuksen ystävien luokse rientävien naisten kiire on toisenlaista. Hämmennyksenkin keskellä on kiire kertoa viesti: Me näimme enkelin, joka kertoi Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Kun sitten helluntain jälkeen opetuslapset ymmärsivät, mitä kaikki tämä merkitsi, silloin vasta heille tuli kiire. Tämä on niin valtava sanoma, että se pitää heti kertoa kaikille.


Pekka Kiviranta
Viimeksi päivitetty 02.05.2011 08:06