Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Puku
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Pääsiäisen jälkeisen sunnuntailla on kaksi nimeä. Toinen niistä on suomennettuna: ”pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai”.

Pääsiäinen oli vanhastaan vuoden merkittävin kastepäivä. Nämä kastetut kantoivat viikon ajan kasteen valkoista vaatetta ja näin kertoivat kasteestaan ja samalla ympäröivä yhteisö sai tiedon tapahtumasta. Hänkin on kristitty, Kristuksen seuraaja.

Viikon kuluttua valkoisesta vaatteesta luovuttiin ja pukeuduttiin taas tavallisiin arkivaatteisiin. Tästä eteenpäin he todistivat arkisessa elämässä ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta.

On hyvä palauttaa mieleen, että meidät itse kukin on kerran puettu kasteen valkoiseen pukuun. Sen pukivat meille toiset ja sen sisällön, lahjan, antoi meille Toinen. Itse vain otin vastaan. Se lahja antaa oikeuden elää Jumalan lapsena, Vapahtajan turvissa ja myös kertoa Vapahtajasta, pääsiäisen suuresta sanomasta.


Pekka Kiviranta