Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Pässit hukassa?

Tämä viikko on Hyvän Paimenen viikko. 
Raamatussa paimen -kuva on hyvin yleinen. Monelle kristitylle on rakas Psalmi 23: "Herra on minun paimeneni....". Muistamme myös, kuinka Jeesus kertoi itsestään sanoen: "Minä olen hyvä paimen".

Lapsuusaikanani kerättiin pyhäkoulussa lampaita tauluun, jossa keskellä oli kuva Jeesuksesta paimensauvan kanssa. Joka kerran pyhäkoulussa sai yhden lammaskuvan, joka liimattiin tauluun. Osa lampaista seisoi, osa oli makuulla ja taisipa joku niistä olla sellainenkin, että se sopi hyvin Jeesuksen syliin liimattavaksi.

Lukemattomat taiteilijat ovat myös ikuistaneet kankaalle kuvan hyvästä paimenesta.

Mutta missä ovat pässit? Muistini voi tehdä tepposen, mutta minusta pyhäkoulutauluun ei ollut tarjolla yhtään pässiä.
Lampaat olivat lempeän näköisiä. Ne katselivat paimentä syvää ihailua tuntien.  Ne viihtyivät paimenen seurassa.

Mutta aina laumassa oli myös pässejä, jukuripäisiä ja paimenelle hankalia. Ehkäpä se hukkaan joutunut lammas olikin tällainen pässi. Sellainen, jonka kiinni saaminen ei ollut ihan helppo asia. Mutta paimen haki sen ja huolehti takaisin laumaan. Paimen ei ajatellut: Olkoon, kun on niin hankala.

Sitä olen miettinyt, että muokkaako taide tässä meidän kuvaamme väärään suuntaan. Että hyvän paimenen laumassa olisi vain lauhkeita lampaita. Kun kuitenkin myös jukuripäisille pässeille kuuluu paikka Hyvän Paimenen seurassa.

Pekka Kiviranta 

Viimeksi päivitetty 28.04.2015 14:57