Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Luja pohja
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Televisiosta olen joitakin kertoja katsellut, kuinka tulva vie mukanaan jokirannan talot. Tai vuorilta tuleva mutavyöry hautaa alleen talon ja joskus koko kylän.
Kun Helsingin metroa rakennettiin, kaivettiin sitä varten tunneli myös päärautatieaseman alle. Asemarakennus lepää puupylväiden päällä, jotka aikanaan  oli upotettu maahan. Nyt metron rakentamisen yhteydessä oli olemassa vaara,

että maaperässä veden pinta laskee niin, että pylväät joutuvat ilman kanssa tekemisiin ja lahovat. Oli löydettävä ratkaisu, ettei näin kävisi, sillä muutoin koko rakennus sortuu.

Kaikkeen ei voi rakentamisessa varautua, mutta jokainen rakentaja haluaa varmistaa, että perustukset kestävät. Sillä jos ne pettävät, ei lujinkaan rakennelma kestä.

Jeesuksen vertaus hiekalle ja kalliolle rakennetuista taloista tuo tämän kuvan uskon ja elämän maailmaan. Onko sinun elämälläsi pohja, perusta, joka kestää? Onko minun?

Kirkon perustus on kaikken pyhin evankeliumi: Sanoma Jeesuksesta Kristuksesta. Jos se sanoma vesitetään, tai siitä hiljalleen luovutaan, ei paraskaan toiminta ole minkään arvoista. Se ei kestä elämän myllerryksessa. Vain Kristus -kallion on luja elämän myrskyissä. Sen päällä myös heikommin rakennettu talo kestää. Siinä on minun turvani tänään. Sinun myös.

Pekka Kiviranta

Viimeksi päivitetty 15.12.2015 14:11