Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Ihmiseltä ihmiselle Sana sinulle Jeesuksen lähettiläät
Jeesuksen lähettiläät
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Tällä viikolla kirkossa puhutaan Jeesuksen lähettiläistä.
Jeesus valitsi apostolit, yhteensä 12. Raamattussa sanotaan myös, että Jeesus valitsi 72 ja lähetti heidät. Kerrotaan myös yli 500 hengestä, joille Jeesus ilmestyi ylösnousemisensa jälkeen.
Me emme tiedä, kuinka paljon Jeesuksella oli seuraajia heti pääsiäisen ja helluntain jälkeen. Mutta heille Jeesus antoi tehtävän viedä sanomaa Jeesuksesta. Ja niin he lähtivät. Eniten tiedämme heistä, jotka lähtivät lännen suuntaan. Vähemmän heistä, jotka lähtivät muihin suuntiin. Sen toki tiedämme, että muihinkin suuntiin Jerusalemista lähdettiin.
Jeesuksen lähettämät saivat suuren tehtävän: Kuuluttaa sanomaa Jeesuksesta, rististä, ylösnousemuksesta, avatusta taivastiestä, armosta. Eikä se sanoma ollut vain sanoja, vaan siihen sisältyi Jumalan voima. Jumala itse toimii sanansa kautta.
Evankeliumissa ei vain kerrota Jeesuksesta, ei puhuta anteeksiannosta, ei todisteta sen sanoman uutta luovasta voimasta. Paljon enemmän. Evankeliumin sanassa Jeesus itse tulee luoksemme. Hän antaa synnit anteeksi. Hän luo uutta.
Sen varassa me tämänkin viikon jaksamme.
Viimeksi päivitetty 15.12.2015 14:16