Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Ihmiseltä ihmiselle Sana sinulle Uni ei tahtonut tulla
Uni ei tahtonut tulla
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Tammikuun alussa on sunnuntai, jolloin mieleen palautetaan Jeesuksen käynti 12-vuotiaana Jerusalemissa. Tämä on ainoa konkreettinen asia, mitä Jeesuksen nuoruusvuosista Raamatussa kerrotaan. Perheensä mukana hän oli tullut - niin kuin tapa oli - Jerusalemin pääsiäisjuhlille. Kun juhlat olivat ohi, hän - vanhempien sitä tietämättä - ei lähtenytkään muiden tavoin kotimatkalla vaan jäi Jerusalemiin. Vanhemmilta kesti monta päivää ennen kuin he Jeesuksen löysivät.

Kun Luukas kertoo nämä tapahtumat, hän päättää kerronnan Mariaa koskevalla lauseella: "Kaiken, mitä oli tapahtunut, hänen äitinsä kätki sydämeensä".

Hyvin samoin Luukas kertoo Mariasta joulun tapahtumien yhteydessä: "Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut ja tutkisteli sitä".

Jotakin samaa on luettavissa tilanteesta, jossa enkeli Gabriel oli ilmoittanut Marialle tulevasta lapsesta: "Muutaman päivän kuluttua Maria lähti matkaan ja ... meni Sakariaan taloon ja tervehti Elisabetia".

Maria oli tavallinen ihminen. Siksi nuo maininnat on luettavissa niin, että Maria joutui miettimään yökaudet, mitä nyt oikein tapahtuu. Uni ei vain tullut, kun niin ihmeellisiä asioita tapahtuu.

Maria toki luotti Jumalaan. Mutta silti. Ei hän ollut mikään yli-ihminen vaan tavallinen nuori tyttö, jolle Jumala oli antanut suuren tehtävän. Valtavan suuren. Kyllä siinä yöunet menevät.

Nämä tapahtumat kuitenkin opettavat meille, jotka joskus yökaudet valvomme ja mietimme ja suremme: Jumalalla on kuitenkin asiat hallinnassa. Silloinkin, kun tapahtuu käsittämättömiä asioita. Yövalvomisten keskellä saa soperrella rukousta: Sinä, taivaallinen Isäni, tiedät kaiken paremmin kuin minä. Myös minun elämästäni. Tapahtukoon Sinun tahtosi. Aamen.

 

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 10:16