Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Oikea palkka
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Viinitarhuri palkkasi väkeä työhön viinitarhaan. Aamulla, ja aamupäivällä ja keskipäivällä ja iltapäivällä ja vielä juuri ennen kuin työpäivä päättyi. Väelle hän lupasi maksaa palkkaa "sen, mitä kuuluu maksaa".

Jos isäntä olisi ajatellut asiaa omasta näkökulmastaan, hän olisi maksanut sen mukaan, kuinka kauan kukin on ollut työssä. Kuinka paljon kunkin työpanos hyödytti isäntää. Mutta isäntäpä toimi toisin. Hän ajatteli asiaa työmiehen ja hänen perheensä kannalta. Denari oli tavallinen päiväpalkka, sillä perhe sai sen, mitä elämiseen tarvitsi. Eikä vasta iltapäivällä työpaikan saaneen perhe tullut sen vähemmällä toimeen. Jos ei ole työtä, tai jos on vain osa-aikaista työtä ja osapalkka, niin jostakin tarpeellisesta oli luovuttava. Ei denarin päiväpalkalla rikastunut, mutta tuli toimeen.
Vertauksillaan Jeesus opettaa katsomaan asioita vähän tavallisuudesta poikkeavasta näkökulmasta.
Varmaankaan yhteiskunta ei toimisi, jos palkka maksettaisiin sen mukaan, mitä itse kukin tarvitsee. Mutta ajattelemaan tämä Jeesuksen vertaus meidät pakottaa.

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 10:16