Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Ihmiseltä ihmiselle Sana sinulle Sydämellä näkee enemmän
Sydämellä näkee enemmän
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Kun vanha Simeon sai Jeesus -lapsen syliinsä, hän puhkesi kiitokseen: "Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi".
Silmillään Simeon näki 40 päivän ikäisen poikalapsen, hänen nuoren äitinsä Marian ja ilmeisesti aika paljon vanhemman Joosefin.

Mutta Simeon puhuukin sellaisten asioiden näkemisestä, joita silmillä ei yksin näe. Siihen tarvitaan myös sydäntä.
Sydämellä näkeminen on sitä, että me osaamme tulkita sitä, mitä silmillä näemme. Siinä tulkinnassa auttaa kaikki se tieto ja elämän kokemus, mitä vuosien myötä on karttunut.

Simeon oli hurskas mies. Hän oli viettänyt paljon aikaa Jumalan edessä. Hän tunsi oman Raamattunsa. Siinä koulussa hän oli myös tullut vakuuttuneeksi, että hän vielä ennen kuolemaansa näkisi luvatun ja ennustetun Messiaan. Ja nyt hän näki.

Silmillä ja sydämellä me näemme luonnon ihmeet Jumalan suurina tekoina, Jumalan johdatuksen omassa elämässä, Jumalan varjeluksen tilanteissa, joissa joku toinen näkee vain tuuria ja hyvän sattumuksen. Silmillä ja sydämellä me näemme myös ehtoollisen leivässä ja viinissä läsnä olevan Kristuksen. Siksi meitä kutsutaan viettämään aikaa Jumalan kasvojen edessä, jotta tämä näkökyky vahvistuisi.

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 10:17