Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Koeteltujen auttaja
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
"Häntä (Kristusta) on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin" (Hepr.4:15).
Tämän viikon teemana on "Jeesus kiusausten voittaja". Evankeliumissa kerrotaan, kuinka kiusaaja yritti eri tavoin saada Jeesuksen lankemaan. Mutta hän ei onnistunut siinä niin kuin onnistui ensimmäisten ihmisten kohdalla. Kiusaajan vaikutuksesta paratiisin hyvän ja pahan tiedon puun hedelmät alkoivat näyttää liian houkuttelevilta ensimmäisille ihmisille. Ja tuosta tapahtumasta jokaiseen ihmiseen jäi merkki, pieni tai iso koukku, johon kiusaaja saa otteen ja vie meidät tekoihin, joita jäljestäpäin kadumme.
Mutta Jeesus on langennut. Siksi hän myös saattoi ottaa syyttömänä syyllisten syyllisyyden, pahat teot, lankeemukset, synnit harteilleen ja sovittaa ne ristillä.
Näin Jeesus on paitsi kiusausten voittaja myös kiusaajan voittaja. Hän on tuonut meille armon ja siksi me tahdomme paastonaikana erityisesti katsoa ristin tien Vapahtajaan ja kulkea hänen seurassaan.
Viimeksi päivitetty 18.10.2016 10:17