Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Retket ja leirit

Matkoja, retkiä, leirejä, kursseja... ilmoittaudu mukaan!
Katso lisätietoja alla olevista matkoista selaamalla sivua alaspäin.


- Israeliin 12.-20.3.2018
- Ryttylään 16.-18.3.2018, Idäntyön päivät
- Karstulaan Aarrearkkuleirille 26.-28.6.2018
- Armeniaan 8.-14.9.2018

 


 

”ISRAEL ELÄÄ” 12.-20.3.2018


Evankelinen lähetysyhdistys – Ely ryn matka

Mielenkiintoinen matka, joka tutustuttaa sinut erilaisiin kohteisiin, esimerkiksi kuinka Israelissa autetaan terrorin ja kriisiaikojen uhreja, puunistutus israelilaiseen metsään (Keren Kajemet).

Matkanjohtajat: Erja Kalpio ja Anne Partanen


ALUSTAVA OHJELMA

Maanantai 12.3.
- lento Israeliin, ajo Ben Gurionin lentokentältä Jerusalemiin. Yöpyminen hotelli Eyal, Jerusalemin ydinkeskustassa!
Tiistai 13.3. Jerusalem retki
- Chagallin ikkunat Hadassan sairaalassa, Davidsonin keskus ja Daavidin kaupungin pohjoisosan kaivaukset, Itkumuuri. Yöpyminen hotelli Eyal, Jerusalem.
Keskiviikko 14.3. Jerusalem
- Öljymäki, kävellen alas Getsemaneen, Kukonlaulun kirkko (ehtoollinen), Siionin vuori, Hurvan synagoga. Yöpyminen hotelli Eyal, Jerusalem.
Torstai 15.3. Jerusalem
- Vapaa vierailu Caspari-keskuksessa matkanjohtajien johdolla. Yöpyminen hotelli Eyal, Jerusalem.
Perjantai 16.3.
Jerusalemista Nasaretiin

- Shiblin beduiinikylä Taaborin vuoren kupeessa. Yöpyminen hotelli Golden Crown Old City, Nasaret.
Lauantai 17.3. Galilean retkipäivä
- Nasaretin rukoustalo, ostoksia basaarissa (tori), kokous, Nahar HaYarden seurakunnassa. Yöpyminen hotelli Ron Beach, Tiberias.
Sunnuntai 18.3. Galilea vapaapäivä
- Uimista ja aurinkoa Kinneretin rannalla, ostoksia Tiberiaan kaupungissa, taateli- ja maustekauppa. Yöpyminen hotelli Ron Beach, Tiberias.
Maanantai 19.3.
Tiberiaasta Ben Gurionille

- Lavin metsä, puunistutus. Tutustuminen NATAL-yhdistyksen työhön. Natal auttaa terrorin ja sodan uhreja. Itsenäisyyden julistamisen museo, kävely Jaffassa (omakustanteinen lounas). Ajo lentokentälle.
Tiistai 20.3. paluu Suomeen
- Lento Tel Avivista Helsinkiin kello 01.20

Israelissa keväällä 2017

Ilmoittautuminen:
Erja Kalpio p. 045 675 8917, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Anne Partanen 050 553 6715, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Matkan hinta n. 1764 € (Israel-paketti + lento)
Israel-pakettiin kuuluvat bussikuljetukset, majoitus puolihoidolla, retket ja opastukset. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan matkapaketista ennakkomaksu 200 €. Yksityishuonelisä 500 €. Matkavakuutus on välttämätön sairaus- ja vahinkotapausten varalta.

Alustava lento:
AY 1979 12.3.
HEL-TLV 20.05-00.30+1
AY 1980 20.3.
TLV-HEL 01.20-06.00

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Kinnerettours
Lisää tietoa löydät nettisivuiltamme
www.kinnerettours.fi
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kinneret Tours 06-837 5100

 Idäntyönpäivät

Mukana mm. Jevgeni Raskatov, Leif Camp, Ivan Laptev, Margarita Pukkonen, Konstantin Subotin, Valeri Antipov, Aarre Kuukauppi, Tapio Pokka ja Juha Saari.
Musiikki: Katrina Mäki-Soini, Aino Silver ja Mirjam Virta.
Tapahtumapaketti, kun ilmoittaudut netissä ja maksat 9.3. mennessä:
pe-su 95 € (sis. kurssimaksun, ruokailut, majoituksen omin lakanoin 3-4 hh, saunan). La-su 86 €. Hinta opiskelijoille, työttömille ja varusmiehille: pe-su 68 €. Päiväpkt.: pe 27/18 €, la 41/31 €, su 31/23 €. Ilmoitt. sekl.fi/kalenteri tai 019 77 920.
Järjestäjät: Inkerin kirkko, Inkerin kirkon Suomen edustusto ry, ELY ry, Esikoiset ry, Itä-Karjalan Abuniekat ry, Kylväjä, LFF, SEKL ja SLEY. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Katso tästä päivien esite ja ohjelma. 

Aarrearkku-leiri 26.-28.6.2018

Karstulan Evankelisella Opistolla


Aarrearkku-leiri isovanhemmille ja lapsenlapsille


Leirillä etsitään yhdessä aarretta, seikkaillaan ja retkeillään. Kauniin Päällinjärven rannalla on mahdollisuus kalastukseen, melontaan sekä uimiseen. Välillä leikitään, askarrellaan ja geokätköillään.
Yhdessä isovanhemmat ja lapsenlapset voivat hiljentyä hartaushetkissä sekä osallistua Aarrearkku-messuun Karstulan kirkossa. Leirin Aarrearkku-tuokioissa Saku-vaari piirtää ja kertoo Raamatun kertomuksia.

Sinä isovanhempi, joka haluaisit tuoda lapsenlapsesi mukaan evankeliseen toimintaan, tässä olisi hyvä tilaisuus viettää yhteistä aikaa! Myös varamummot ja -paapat ovat lämpimästi tervetulleita!

Leirillä majoitumme täysihoidossa siisteissä, hyvätasoisissa asuntoloissa keskellä kaunista keskisuomalaista luontoa.

Aarrearkkuleiri
Aarrearkkuleiri 2014


Hinta: aikuinen , 6-12v , alle 6v , sisaralennus -10 % kurssin hinnasta. Hinta sisältää majoituksen liinavaatteineen ti-to, leiriohjelman ja materiaalit sekä ruokailut ja saunomiset.

Tervetuloa mukaan!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Satu Kivisaari
p. 050 563 6079 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Karstulan Evankelinen Opisto
p. (014) 5252 200 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Lähde Armeniaan - kr.kirkon juurille syksyllä 2018


Yhteistyössä Evankelisen lähetysyhdistyksen kanssa järjestämme Vienan Kemin kirkkorahaston kartuttamiseksi tutustumismatkan maailman vanhimpaan kr. kirkkoon, joka on Armeniassa. Lähde mukaan korkeatasoiselle ja monipuoliselle matkalle hyvässä seurassa.

Syksyllä Armeniaan

1. Matka-ajankohta 8.9.-14.9.2018.
Lennot:
8.9. SU 2207 Helsinki-Moskova klo 13.25-15.05
SU1862 Moskova-Jerevan klo 16.25-20.15
14.9. SU1861 14.45-16.45 Jerevan-Moskova
SU2000 18.20-20.05 Moskova-Helsinki

2. Matkaohjelma

1. päivä, la 8.9.: Lento Helsinki-Jerevan
Saapuminen illalla 2797 vuotta vanhaan Jerevaniin. Majoitumme kaupungin ydinkeskustan korkeatasoiseen hotelliin.
2. päivä, su 9.9.: Jerevanin kiertoajelu ja Megerian mattotehdas
Aamupäivällä teemme kiertoajelun Jerevanissa. Käymme tutustumassa mm. kala-, hedelmä ja vihannestoriin, kauppakeskukseen, Cascaden taidekompleksiin, kansanmurhan muistomerkkiin. Syömme lounaan yhdessä kaupungin parhaista armenialaisista ravintolasta. Iltapäivällä vierailemme Megerian mattotehtaalla katsomassa, miten Kremlinkin lattioita koristavia maailmankuuluja armenialaisia mattoja tehdään.
3. päivä, ma 10.9.: luolaluostari (Geghard), pakanatemppeli (Garni) ja mannerlaattojen kohtauspaikka
Armenian kirkon perustajan Grigori Valontuojan mietiskelypaikalle Geghardiin rakennettiin jo 400-luvulla luostari, jota laajennettiin louhimalla kallion sisään kirkkoja. Geghardin seitsemän luolakirkon akustiikkaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista. Geghard kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Geghardista siirrymme Garnin linnoitukseen, joka on rakennettu 800-luvulla eKr. Linnoituksessa, joka oli myös kuninkaiden kesäasuinpaikka, on säilynyt 100-luvulla jKr. rakennettu auringon jumala Mithralle omistettu pakanatemppeli, joka on erinomainen esimerkki roomalais-kreikkalaisesta sakraaliarkkitehtuurista. Retken päätteeksi siirrymme lounaalle Garnissa paikallisen isäntäväen huvilan terassille, josta on huikea näköala Azat-joen laaksoon, joka on Euraasian ja Arabian mannerlaattojen kohtauspaikka.
4. päivä, ti 11.9.: Maailman vanhin kristillinen kirkko (Echmiadzin katedraali) ja Armenian Vatikaani
Kristinusko vakiintui Armenian valtion uskonnoksi jo vuonna 301, ensimmäisenä maailmassa. Pienellä itsenäisellä apostolisella kirkkokunnalla on oma paavinsa (katolikos) ja ”Vatikaaninsa”. Maailman vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kristillinen kirkko, Echmiadzinin katedraali, on Unescon maailman perintökohde. Tutustumme katedraalin museossa mittaamattoman arvokkaisiin pyhäinjäännöksiin: Nooan Arkin puupalaan, Jeesuksen kyljen puhkaisseeseen keihään kärkeen ja Jeesuksen ristin puupaloihin.
5. päivä, ke 12.9.: Maailman ensimmäisen kristillisen kirkon ja Armenian viinin syntysijoilla (Khor Virap - Areni), punainen luostari (Noravank) ja Neuvostojohdon kylpyläkaupunki (Jermuk)
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Etelä-Armeniaan. Ajamme ensin Turkin rajan lähelle Khor Virapiin (”syvä kuilu”), jossa Armenian kirkon perustaja Grigor Valontuoja oli 13 vuotta syvässä kuilussa vankina. Luolan päälle on rakennettu luostari, joka on Armenian suosituin pyhiinvaelluskohde. Luostari on Arafat-vuoren juurella ja siitä on hieno näköala yli 5000 m korkealle Nooan vuorelle. Khor Virapista jatkamme matkaa Armenian viinin kehtoon, Areniin, josta arkeologit ovat löytäneet maailman vanhimman viinipuristamon jäänteet, joilla on ikää yli 6100 vuotta. Vierailemme erikoisluvalla luolastossa ja käymme maistelemassa paikallisia viinejä. Tämän jälkeen menemme uskomattoman kaunista rotkotietä pitkin Noravankin luostariin, jota ympäröivien kallioiden punaisen värin takia sanotaan punaiseksi luostariksi. Syömme lounaan Noravankin luostarissa. Jatkamme matkaa Jermukiin, joka on vuosituhansia vanha kylpyläkaupunki ja joka on maailman kuulu kuumista lähteistään, terveellisestä kivennäisvedestä ja virkistävästä ilmasta. Kaupungin nimi "Jermuk" tarkoittaa "geysiriä”. Neuvostoliiton aikana Jermuk oli suosittu lomakohde, joka oli erityisesti ylimmän johdon suosiossa.
6. päivä, to 13.9.: Tähtitieteen syntypaikka (Zorats Karer), maailman pisin köysirata ja Tatevin luostari, Silkkitien levähdyspaikka (Selim Caravanserai), maailman suurin vuoristojärvi (Sevan)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa etelään kohti Zorats Kareria, jota kutsutaan myös ”Carahunge”. Se on rakennettu 7500 eKr. ja on Armenian Stonehenge, mutta sen väitetään olevan 3500 vuotta vanhempi kuin Englannin vastaava ja 3000 vuotta vanhempi kuin Egyptin pyramidit. Zorats Kareria pidetään tähtitieteen syntypaikkana. Jatkamme matkaa Tateviin. Noustaan maailman pisintä köysirataa pitkin Tatevin luostariin, josta avautuu upea maisema vuorille ja serpentiiniteille. Tatev oli keskiajalla Armenian henkinen ja kulttuurinen keskus. Syömme lounaan Tatevin luostarissa. Lähdemme paluumatkalle. Seuraavana tutustumiskohteena on Selim Caravanserai. Armenian läpi kulki keskiajalla monia Silkkitien reiteistä. Parhaiten Armeniassa säilynyt Silkkitien varren keskiajan ihmisten ja eläinten majataloista (caravanserai) on Selim Caravanserai, joka vuonna 1332 rakennettiin 2410 m korkeuteen. Selimistä jatkamme Sevanille. Sevan-järvi on viehättävä helmi vuoristoisen Armenian keskellä. Järvi on yksi maailman suurimmista korkealla vuoristossa, yli 1900 m korkeudessa olevista makean veden altaista. Ajamme järven länsirantaa eteläpäästä pohjoispäähän, jossa pysähdymme iltapalalle, maistelemme Sevanin siikaa kolmella tavalla laitettuna ja 150 jokiravun pyrstöstä tehtyä rapukebabbia. Saavumme myöhään illalla Jerevaniin.
7. päivä, 14.9.: Kotiinpaluu Jerevan-Helsinki

3. Matkan hinta
Alustava hinta on n. 1395/2hh/hlö. Lisämaksu yhden hengen huoneessa 180 €.
Hinnat on laskettu valuuttakurssilla 1 Euro= 515 Armenian dram. Mikäli valuuttakursseissa tapahtuu merkittävä (yli 3%) muutos, vaikuttaa se edellä oleviin hintoihin.
Matkan hinta sisältää:
- edestakaiset lennot, perillä kenttäkuljetuksineen ja maapalveluineen
- majoitus korkeatasoisissa hotelleissa
- päivittäinen aamiainen ja lounas korkeatasoisissa ravintoloissa 2.-6. päivinä
- 6. päivän kalaillallinen Sevanin rannalla
- kuljetukset ilmastoidulla hyvätasoisella bussilla
- sisäänpääsymaksut kohteisiin
- suomenkielinen opastus
- suomenkielinen apu ongelmatilanteissa

4. Maksut
Ennakkomaksu 300 euroa/osallistuja maksetaan ELYn tilille 15.2.2018 mennessä ja loput 15.5.2018 mennessä.

5. Tiedustelut ja ilmoittautuminen
Hannu Mäenpää p. 040 513 0861 ja Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Vastuullinen matkanjärjestäjä: Kouvolan matkatoimisto
Viimeksi päivitetty 08.03.2018 14:36