Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Intoa! Tampere, Hyvinkää, Helsinki...
Intoa! Tampere, Hyvinkää, Helsinki...
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Terveiset Tampereelta, sain tavata hiippakunnan piispan Matti Revon  ja kertoa omat ja yhdistyksemme kuulumiset. Vuorovaikutus on tärkeää, ELY on nuori yhdistys ja etsimme paikkaamme kirkossa ja kirkkomme lähetyksessä. On hyvä saada kertoa, mitä olemme suunnitelleet, missä menemme ja mitä toivomme. Ja yhtä tärkeää on myös se, että kuuntelemme ja kuulostelemme, mitä kirkossa meiltä odotetaan ja toivotaan. Keskustelu oli ensi tapaaminen minun ja piispa Revon välillä. Kokemus oli miellyttävä, voin sanoa, että kyllä on meillä mukavia piispoja! Puhuimme jännitteestä, joka monilla on liittyen ELYn ja Sleyn suhteeseen. Toisaalta halutaan olla uskollisia ja pitäytyä vanhan evankelisen järjestön työn tukemiseen, toisaalta on avautunut uusi kanava ja mahdollisuus ELYn kautta olla mukana evankelisessa työssä. Korostin, että emme ole protestiliike Sleytä vastaan vaan haluamme toimia avoimesti ja olemme molemmat itsenäisiä järjestöjä. Sleyn toiminta on vakiintunutta ja me uutena vasta etsimme omia uriamme ja polkujamme. Mutta intoa on ja varsinkin lasten ja lapsiperheiden parissa tehtävä työ on otettava tosissaan sydämelle. Kuninkaan lapset levyt, Laula kanssani tapahtumat, erilaisten toimintaryhmien ja piirien muodostaminen, siinä meille Elyläisille riittää haastetta. Mutta olemme innostuneita, meillä on hyvä tuki kirkkomme ylintä johtoa myöten, rukoillen jatkamme oman polkumme ja tiemme etsimistä. Ovet ovat auki taivasta myöden, täällä ajassa meillä on avoimet ovet seurakuntiin, on lähetyksen kanavat SLS:n ja Sanansaattajien kanssa,  innolla jatkamme eteenpäin.

Eilen pidimme palaveria Hyvinkäällä, taas innostuimme! Evankeliset kesäjuhlat pidetään 19.-20.6.2010 Hyvinkäällä, juhlapaikaksi esitimme Martinhallia, aivan upea urheiluhalli, koulun ja seurakuntatalon yhteydessä. Rukoillaan, että juhlavalmistelut etenevät. 

Sain palautetta edellisestä kirjoituksestani. Kyseessä oli pääsihteerin mukanaolo Sleyn järjestämässä tilaisuudessa. Ei kritiikin vastaanottaminen kivalta tunnu, mutta toisaalta, on aivan mahtavaa, että ihmiset seuraavat palstaa ja myös kommentoivat tapahtumia. Ehkä tämän viestin käsitteleminen saakin aikaan rohkaisun avoimeen keskusteluun yhdistyksessämme? Toivon niin!  Koskaan emme anna toisillemme riittävästi palautetta, toisaalta emme osaa kannustaa ja rohkaista mutta myöskään kriittisen palautteen antaminen ei ole helppoa. Mieluummin  pidetään asiat omana tietona tai jaetaan niitä vain pienen lähipiirin kesken.  Kohtelias pidättyväisyys on monasti varnasti viisasta mutta kritiikki antaa aina myös mahdollisuuden kehittää ja korjata toimintaa.

Itse koen, että ELYn pääsihteerinä minulla on tarve kuulla ja kuunnella ihmisiä. Teen sitä oman ELYmme ystäväkansan keskellä mutta samaan aikaan myös oman joukkomme ulkopuolella. Haluan kuunnella, mitä meistä puhutaan, mitä pelätään, toivotaan ja odotetaan ja  myös viestittää, mikä ELY on, miksi olemme olemassa, mitä teemme ja mihin pyrimme.  Tahdon tehdä työtä sen eteen, että ELYssä voisi vallita avoin ilmapiiri, että kaikki ihmiset tulisivat kuulluiksi ja kohdatuiksi. Siksi myös haluamme kehittää näitä kotisivujamme. Onko tarvetta keskustelufoorumin synnyttämiseen? Jo nyt on palautteen antaminen mahdollista, helpoiten sähköpostilla tai puhelimella.

Tuohon Helsingissä pidettyyn Sleyn juhlaan liittyen kerron avoimesti, että yli vuosi sitten enoni Aimo Kymäläinen pyysi minua tulemaan ko. juhlaan mukaan, ja vaikka olenkin nyt uuden yhdistyksen palveluksessa, koin, että voin olla mukana tuossa tilaisuudessa. Olihan siellä paljon tuttuja, ystäviä vuosien takaa. Toivon, että vierailuni ymmärretään oikein. Olin tilaisuudessa reilusti ELYn pääsihteerinä, sain olla, sain kertoa, julistaa evankeliumia. Eikö tällainen vapaus voi olla meillä kaikilla? Ollaan reilusti ja rohkeasti evankelisia ja elyläisiä kristittyjä, ollaan avoimia ja katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Emme ole omassa varassamme liikkeellä vaan Herramme kutsumina ja armon varassa, Hänen asiallaan.   
Viimeksi päivitetty 30.10.2009 08:43