Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Iloa ja kaipausta
Iloa ja kaipausta
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

ELYn 2v. syntymäpäivää juhlittiin Tampereen tuomiokirkossa 28.3. Messu oli juhlava, Venäjän lähettimme Raili Mäkitalo siunattiin työhön ja lähetettiin esirukousten kantamina matkoille Venäjälle. Päiväjuhlassa oli väkeä salin täydeltä ja Siionin kanteleen laulut raikuivat. Oli hyvä olla Sanan hoidossa ystävien keskellä. ELYn työllä on paljon ystäviä ja tukijoita, läheskään kaikki eivät päässeet mukaan mutta rukouksin muistimme toisiamme, tiedän sen. Tiedän ja tunnen, on suuri etuoikeus saada olla rukousten lapsi ja tietää, että minua kannetaan. Kiitollisuus ja ilo täyttävät sydämen.

Pääsiäinen on edessä ja mieli on iloinen mutta haikea. Ajattelen omaa äitiäni, joka sai muuttaa taivaallisen Isän kotiin syksyllä 2005. On ikävä, kiitollinen ikävä. Monta asiaa olisi ollut mukava vielä jakaa äidin kanssa, iloa onnistumisista ja hyvän Jumalan johdatuksesta omassa elämässä, perheen ja lasten elämässä, rakkaan evankelisen liikkeen elämässä. Kuolema katkaisee yhteyden, - mutta ei kuitenkaan lopullisesti. Pääsiäisen sanoma tuo niin konkreettisesti viestin kuoleman vallasta ja sen voittajasta.  Se on täytetty. Vapahtajan voittohuuto Golgatalla kaikui pimeyden hetkellä. Harva ymmärsi sen silloin, harva ymmärtää sitä tänäänkään? Mutta pääsiäisaamun ihmeellinen viesti kuuluu meille jokaiselle: Jeesus on ylösnoussut, totisesti ylösnoussut! Kuoleman valta on murrettu, synnin kahleet katkaistu, vangit on päästetty vapauteen. Niin konkreettinen kuva; vangit päästetty vapauteen. Mikä ilo, mikä riemu. Ei siis ihme, jos laulu raikuu vaikka silmistä valuvat kyyneleet, - onnen kyyneleet. Sydämet sykkivät kiitollisuutta, - elämän lahjasta, iankaikkisen elämän lahjasta.

Pääsiäisenä voi käydä läpi koko tunneskaalan, murheesta iloon. Pitkäperjantaina urut vaikenevat kirkoissa, kynttilät sammuvat, Jeesuksen elämänliekki sammuu tuskan ja kivun murtamana. "Kellä vaiva sellainen, ollut on kuin Jeesuksen?" Mutta pääsiäisaamuna murhe vaihtuu ilon kyyneliin, Jeesus on noussut kuolleista, Hän elää. Mekin saamme elää. Iankaikkisuus ei siis ala vasta kuoleman saapuessa, se on alkanut jo uskossa Jeesukseen. Ja tässä uskossa poisnukkuneet rakkaat ovat päässeet perille, missä ei ole kipua, tuskaa, parkua eikä kuolemaa. Usko muuttuu näkemiseen, päästiin perille.

Tätä pääsiäisen itkua ja iloa toivon sinulle, autuuden iloa. Siunattua pääsiäisen aikaa.

 

Viimeksi päivitetty 06.04.2010 07:51