Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Pääsin "valmiille"
Pääsin "valmiille"
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Hengellisen työntekijän etuoikeuksiin kuuluu lupa ja velvollisuus lukea Raamattua työaikana! On valmisteltava puheita, saarnoja, Raamattutunteja, esityksiä. Joskus Sana aukeaa ja puhe valmistuu luontevasti, joskus taas sen kanssa saa tehdä töitä ja sittenkin jää tunne, että osasinkohan minä nyt ollenkaan tuoda esiin sen keskeisen ajatuksen tästä tekstistä?

Joskus unohtuu, että puheen valmistaminen on työtä. Ei vain etuoikeus ja mahdollisuus vaan ihan oikeasti työtä. Se vaatii aikaa, valmistautumista, kukin meistä valmistautuu omalla tavallaan mutta nöyrä rukous puhetta valmistaessa on tämä: Ei niin, että minä tässä osoittaisin käyttäväni Pyhää Henkeä vaan niin, että Pyhä Henki voisi käyttää tässä minua. 

Sain viettää tämän pääsiäisenajan perheen parissa. Pitkäperjantaina osallistuimme omassa Auroran kappelissa messuun joka päättyi puhuttelevalla tavalla alttarin peittämiseen mustalla vaatteella ja messun lopuksi kaikkien opetuslasten kynttilät puhallettiin sammuksiin. Tunnelma kirkkosalissa oli harras ja hiljainen. Tunnelma oli kuin hautajaissaatossa, kun väki poistui kappelista illan hämärään.

Pääsiäisyön messussa oli toisenlainen tunnelma: Nyt sytytettiin uskon kynttilä, useita kynttilöitä, kiitettiin kasteen lahjasta, iloittiin ylösnousemuksen todellisuudesta. Hautajaiskulkueen tunnelma muuttui kiitosmieleksi. Järjelle käsittämätön uskon ihme tapahtui jälleen: "Me olemme nyt vastaanottaneet Herran Jeesuksen Kristuksen." Hänet, joka on elämä, iankaikkinen elämä, kuolemankin vallan voittaja.

Sain olla vastaanottaja. Sain olla vapaalla, ilman mitään valmisteluita sain tulla, sain olla hyvässä seurassa muiden syntisten ja armoa kaipaavien ihmisten kanssa. Sain kohdata syntisten ystävän. Hänet, joka ei aseta vaatimuksia, ei ehtoja. Sain tulla valmiille. Siitä syntyi pääsiäisen ilo. Ilo, joka kantaa arjessakin.

 

Viimeksi päivitetty 22.06.2010 07:52