Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Ilon kyyneleitä!
Ilon kyyneleitä!
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Kiitos Ystävät, teitte juhlat! Juhlapuitteet tiedettiin upeiksi, Martintalossa oli hyvä juhlia, henkilökunta oli auliisti palvelevaa ja hyvässä yhteistyössä saimme järjestelyt sujumaan. Hyvinkään kaupunki osallistui juhliin maksamalla puolet hallin vuokrasta! Mutta nämä olivat ulkonaisia puitteita, eiköhän tärkeintä kuitenkin meille juhlijoille ollut Siionin kanteleen hoitavat ja puhuttelevat laulut, Raamatun opetukset, hieno musiikki ja ystävien tapaaminen. Ilmapiiri oli vapaa, iloinen, sellainen evankelinen, jota monet ovat kaivanneet ja josta nyt saatiin iloita.

Jos ihan kaikessa olisimme onnistuneet, olisimme olleet jo taivaassa! Siksi sallittakoon meille, että kahvijono on hetken aikaa vähän pidempi tai että ruoka loppuu juuri "nenän edestä". Eiköhän niistä epäonnistumisista toivuta? Elämän leipää meille kuitenkin jaettiin niin, ettei kukaan varmasti jäänyt nälkäiseksi. Ulkomaiset vieraat toivat juhlaan tervehdyksensä ja rohkaisivat meitä, kiitos Sanansaattajien Juha Auviselle ja Lähetysseuran Tuula Sääkselle, jotka olitte Sanaa jakamassa ja huolehditte myös vieraiden tulkkaamisesta. Yhteispeliä, kiitos siitä.

Seppo Suokunnas piti oikein "perus evankelisen" Raamattuopetuksen, - eikös silloin voi sanoa, että Raamattutunti on ollut hyvä, kun pari päivää sen jälkeen vielä muistaa, mitä puhuttiin! Kristus, ainoa autuuden tie. Samoin sunnuntaina Antti Kujanpää opetti tuhlaajapoikakertomuksen äärellä armahtamaan ja rakastamaan, niinkuin meitä on rakastettu. Isän rakkaudessa ei ole vaatimusta, on vain armo. Tai sunnuntaina piispan saarna meille eri kokoisille "lampaille", olipa upeaa kuultavaa ja nähtävää, piispalla pieni pehmolammas olkapäällä tai sylissä. Kaikille tuli konkreettisesti selväksi, sylissä on tilaa! Ja ehtoollispöytään jonotettiin, oli se kokemus, kaikille riitti. Pienenä yksityiskohtana haluan nostaa esiin suntioiden huikean palvelualttiuden ja ammattitaidon jota sain koko viikonlopun ajan ihailla: messussa ehtoollispikarit oli laitettu pöydälle, oli hopeisia ja kullattuja pikareita. Pikarit oli aseteltu pöydälle siten, että kultaiset pikarit muodostivat ristin ja hopeiset olivat siinä ympärillä! Istuin ja ihastelin, mikä saarna suntioiden pitämänä.

Omalla kohdallani odotetuin hetki oli lauantai-illan konsertti, jossa esiintyi Askolan kirkkokuoro ja Vesa Erkkilä ja Hannu Niemelä. Naurettiin, itkettiin, sanat ja sävelet menivät suoraan sydämeen. Ja Päivi Erkkilän puhe armosta, jolla ei ole ehtoja tai vaatimuksia, kukaan ei jäänyt osattomaksi tai ulkopuoliseksi.

Kiitos kaikille talkoolaisille, jotka olitte talkoissa ja järjestelyissä mukana, kiitos kaikille ohjelman suorittajille, hyvä Jumalamme teitä kaikkia siunatkoon ja antakoon voimia.

Mutta nyt on kesäloman aika. Lepoa, rauhaa ja Herran läsnäoloa Sinulle.

 ps. Jos et tänä kesänä päässyt mukaan, varaa jo nyt kalenteriisi ensi kesän 6.-7.8. päivät, silloin juhlitaan Tampereella, ja yllätystäkin ohjelmaan on jo luvassa!

Viimeksi päivitetty 16.07.2010 13:11