Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Terveisiä Joensuun Gospel-festivaaleilta
Terveisiä Joensuun Gospel-festivaaleilta
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Sain viime keväänä ystävältäni Hannu Hätöseltä pyynnön: voisiko ELY hoitaa Joensuun Gospel-festivaalien lastenkonsertin? Kyseessä on 15v. juhlavuosi ja tapahtumia eri kirkoissa ja seurakuntataloissa neljän päivän ajan. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun järjestettäisiin lasten konsertti. Tartuimme haasteeseen, - innolla, kuten asiaan kuuluu. Alkuperäinen esiintyjäkaartimme ei kuitenkaan voinutkaan tulla paikalle, joten oli löydettävä tuuraaja. Se löytyikin lopulta ”omista joukoistamme”. Kuninkaan lapset levylläkin laulanut muusikko Jukka Salminen lupasi tulla apuun. Se oli suuri ilo. Kuten myös koko konsertti. Jukka lauloi rohkeudesta, turvapaikasta, Taivaan isästä ja luottamuksesta, ystävyydestä ja lähetystyöstä. Ja yleisö sai laulaa ja leikkiä mukana.

Voi kunpa viestiä olisi saatu kuulutettua useampiin koteihin Joensuussa! Mutta hyvä mieli jäi. Kuten koko festivaaleista. Pienellä joukolla mutta suurella sydämellä ja rakkaudella toteutettu tapahtuma näkyi ja kuului Joensuun kirkoissa ja torillakin. Kuoroja oli Ghanasta ja Botswanasta, voitte vain kuvitella sitä iloa ja riemua, joka loisti esiintyjien kasvoista ja eleistä, liike, laulu, rytmi, tanssi, kaikella ylistettiin Jumalaa. Ja lauantaina torilla esiintyi lähes 100 hengen kuoro, kun kaikista mukana olleista kuoroista kerättiin juhlakuoro, joka esiintyi torilla. Torin penkit täyttyivät yleisöstä, rytmikäs taputus antoi palautteen laulajille, yleisö on mukana.

Tämän vuoden Golden-gospel palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran lauluryhmälle, sen sai Suomen Lähetysseuran yhteydessä toimiva Jakaranda-kuoro. Onnea ja siunausta, yli 25v vuotta kestänyt taipale on kunnioitettava ja edelleen kuorolaisten keski-ikä on ”nuori-aikuinen”. Kuoro uusiutuu, laulajat vaihtuvat mutta sanoma on sama: ilosanoma Herrastamme laulaen, soittaen ja tanssien.  

Liikuttavaa oli kuulla niin Arja ja Pekka Simojoen kuin Joel Hallikaisen lauluja ja kokemuksia rakkaudesta ja pelosta. Taiteilijat lauloivat sydämestä sydämille, musiikilla on ihmeellinen hoitava voima ja vaikutus ihmisen mieleen.

Lauantai pääkonsertin alussa festivaalien johtaja Hannu Hätönen kutsui osallistujat hiljaiseen hetkeen saman päivän aamuna naapuripitäjässä tapahtuneen kuolonkolarin omaisten muistamiseksi. Oltiin lähellä toista ihmistä, elämää ja kuolemaa. Luontevasti uskon ja toivon ulottuvuus tuotiin kuulijoiden sydämille, myös juhlapuheen pitänyt juhlien suojelija piispa Wille Riekkinen kysyi: mikä meitä kantaa, kun elämä yllättää ja kuolema kohtaa. Vastaus on toivon Jumala. Kaiken lohdutuksen Jumala. Hän jää vierelle.

Oli jälleen hieno kokemus ja etuoikeus saada olla mukana Joensuussa. Siunausta ja johdatusta tuleviin vuosiin teille festareiden järjestäjät. Rakkaus on ihmeellinen voimavara, - ja se voi myös yllättää…
Viimeksi päivitetty 13.09.2010 09:37