Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kummipojilleni
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Tänään olimme ”kutsuttuina paikalla” kun kummipoikamme Miska pääsi ripille. Tilaisuuteen kuului konfirmoitavien siunaaminen ja kummit kutsuttiin osallistumaan tähän toimitukseen. Ryhmityimme kummipoikamme taakse ja laskimme kätemme, - kaikki 4 kummia olivat mukana ja siunasimme pojan elämän matkalle. Toisilla konfirmoitavilla oli enemmän kummeja, ja kaikki eivät ylettäneet kädellään oman rippilapsen pään päälle mutta ajattelin, että yhtä hyvin tuo yhdessä lausuttu siunaus kosketti nuoria, - ja miksei meitä aikuisiakin.

 

Tuo käden ojentaminen kuitenkin jäi puhuttelemaan. Kuinka usein onkaan tilanteita, joissa me isät, äidit, isovanhemmat, kummit tai ystävät haluaisimme ojentaa kätemme lapsemme pään päälle ja siunata häntä. Koskettaa, lohduttaa, muistuttaa Isä Jumalasta, joka pitää kiinni. Mutta kun tuntuu, että käsi ei ylety, on erilaisia esteitä, jotka estävät lähelle pääsyn. Silloin on hyvä muistaa, että vaikka meidän kätemme ei riitä, Jumalan kädet riittävät. Ne kantavat, siunaavat ja niiden turvissa saa levätä. Tänä iltana ajattelen teitä kaikkia: Kerkko, Juhani, Miska ja Matti. Eri-ikäisinä, eri elämäntilanteissa olevina haluan muistuttaa niin teitä kuin itseäni: Jumala kantaa. Jumala pitää huolta.

 

Kun tänään kiitollisena ajattelen teitä, siunaan samalla ajatuksissani teitä ja vanhempianne ja läheisiänne. Minun käteni eivät riitä, - edes omille lapsilleni, mutta Jumala on suurempi. Niin suuri, että me voimme rauhoittaa sydämemme, sillä hän tietää kaiken! Niin, kaiken. Ja silti ja erityisesti siksi hän rakastaa. Me kaikki tarvitsemme rakkautta, turvapaikkaa ja lepoa. Ne ovat tarjolla, käden ja sydämen ulottuvilla.

 

Toivon teille ilmaa siipien alle, voimaa ja rohkeutta nousta siivillenne silloin, kun sen aika on.

Etkö jo ole oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maanpiirin luoja? Ei hän väsy, ei uuvu, tutkimaton on hänen viisautensa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa.  Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.  Jes.40:28–31
Viimeksi päivitetty 27.09.2010 11:23