Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Tukirengaskirje takkuaa?
Tukirengaskirje takkuaa?
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Alla oleva teksti oli tarkoitus lähettää tukirenkaamme jäsenille mutta osaaminen loppui, - emme päässeet tietokoneen sähköpostiohjelman kanssa yhteisymmärrykseen postien lähettämisestä, - minä hävisin. Siispä, kaikki te joilla on netti, olkaapa hyvä, tässä tukirengaskirje marraskuulta 2011.

hyvät ystävät ja työmme tukijat, kirkolliskokous on päättynyt, seurakuntavaalit on pidetty, elämä kirkossamme ja seurakunnissa jatkuu, ja me Elyssä haluamme olla mukana tässä elämässä! Evankelinen uskonoppi antaa varman ja turvallisen lähtökohdan kohdata myös eri tavalla uskovia tai ymmärtäviä ihmisiä. Haluamme yhdistyksenä rakentaa kirkkoamme, emme rikkoa, yhdistää kristittyjä, emme erottaa. Katsaus syksyn matkoihin:

Perheniemen evankelisella opistolla järjestettiin ELYn hallituksen syysseminaari 8.-10.10. Viikonloppu oli antoisa, oli aikaa puhua, kysellä, nähdä näkyjäkin. Tuon viikonlopun keskeisin rohkea päätös oli palkata Pohjanmaalle työntekijä vuoden 2011 alusta. Jännittää! Työntekijäjoukkomme kasvaa, työ laajenee mutta haasteet ja vastuut myös kasvavat. Opettelemme ottamaan uskonaskeleita.

Vienan Kemissä oli juhlamessu 17.10., kun kirkkoherra Olavi Raassina siunasi Raili Mäkitalon ja minut seurakunnan työhön: Raili lähetiksi ja minut katekeetaksi. Railin työpanos Venäjällä on 50% ja minun osaltani tuo katekeettana toimiminen tarkoittaa neljää matkaa vuodessa, jolloin voin toimittaa sanajumalanpalveluksen. Seurakunnassa ei ole omaa pappia, kirkkoherra Raassina toimii Segezan seurakunnan kirkkoherrana, matkat ovat pitkät ja jumalanpalvelus järjestyy muutoin vain kerran kuukaudessa. Tähän olemme omalta osaltamme Railin kanssa yrittäneet panostaa, että jumalanpalveluksia voisi olla useammin. Matkat Venäjälle ovat jännittäviä, - kuten Railin kirjeistä tai kotisivuiltamme voi matkakertomuksista lukea. Mutta aina olemme saaneet kokea varjelusta ja johdatusta matkoillamme, emmehän ole omalla asiallamme vaan kertomassa ja jakamassa siitä, mitä itse olemme kuulleet, nähneet ja kokeneet, minkä uskossa omistamme, yhteydestä elävään Vapahtajaan. On etuoikeus saada uskollisten ystävien kanssa tehdä näitä matkoja, on ystävyys, työtoveruus ja uskonyhteys, jotka yhdistävät.

Jos olet kiinnostunut lähtemään matkalle mukaan, ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen tai Railiin.

24.-26.10. olin matkalla Pohjanmaalla, pidimme tilaisuudet Ilmajoella, Kokkolassa ja Kaustisen evankelisella opistolla. Kiitos Ystävät majapaikoista, kulkuri sai levätä! Keskustelimme Pohjanmaan tilanteesta, miten Elyn toimintaa voitaisiin tukea ja työtä laajentaa. Toivottavasti uuden työntekijän avulla toiminta voisi vakiintua ja löytää oman paikkansa. Samalla matkalla tapasin myös Vaasassa toimivaa nuorisomuusikkoamme Turo Skogbergiä, joka kiertää kolmen kuukauden ajan laitoksissa, kouluissa ja sairaaloissa ja käy laulamassa ja laulattamassa eri ikäisiä ihmisiä. Vastaanotto on ollut odotetun innostunut!

Maakunnassa kulkiessa kuulen, että jännitteitä tuntuu olevan, pelkoakin. Toivoisin, että saisimme olla vapaat väärästä ihmispelosta ja rohkeasti voisimme järjestää niin Siionin kanteleen laulutilaisuuksia, kotiseuroja kuin Elyn kirkkopyhiäkin. Elyllä on oma paikkansa, ollaan "lujat ja rohkeat Herran työssä."

Sitten olikin edessä latautumisviikko, olimme Eijan kanssa kahden mökkilomalla Kainuussa. Lunta ei vielä ollut maassa mutta kelit suosivat myös ulkoilua. Poltimme takassa tulta, lepäsimme ja lueskelimme. Latasimme akkuja, kuten sanonta kuuluu. Se tuntui hyvältä, - ja tarpeelliselta.

Olen innostunut lukemaan elämäkertoja. Viimeeksi sain luettua Martti Simojoen Kirkon ääni kirjan, ja nyt lomalla Yrjö Sariolan Kipua ja siunausta. Puhutteleva kirja. Ja isänpäivän jälkeen yöpöydällä on "työn alla" Jaakko Tapanisen toimittama kirja Lähikuvassa Eero Huovinen.

Pyhäinpäivän aattona kävimme illalla myöhään Honkanummen hautausmaalla sytyttämässä kynttilät äitini ja mummini haudoille. Oli jälleen puhutteleva kokemus nähdä se "kynttilämeri" joka muodostui haudoilla palavista kynttilöistä. Pyhäinpäivänä otin esiin valokuvat äitini hautajaisista ja muistotilaisuudesta. Siitä on kulunut nyt 6 vuotta, mutta ensimmäisen kerran vasta nyt rohkaistuin katsomaan noita kuvia, ja niiden äärellä hiljennyimme kotona pyhäinpäivän sanoman äärelle. Matka jatkuu...

Tampereen juhlien valmistelut on meneillään, 3-vuotisjuhlien yhteydessä 26.-27.3.2011 pidämme teologisen seminaarin, jossa pohditaan evankelista uskoa ja siitä nousevia kysymyksiä. Kaikki ovat tervetulleita kuulemaan alustuksia. Elokuussa 6.-7.8. pidetään Tuomiokirkossa evankeliset kesäjuhlat. Paikka on haasteellinen, mutta uskomme selviävämme hyvin. Päätoimikunta on aloittanut toiminnan aktiivisesti tuomiorovasti Hallikaisen johdolla, hyvältä näyttää. Tampereen ystävät ovat innolla mukana juhlavalmisteluissa, käytännön asioita selvitellään ja muita tarvittavia juhlatiloja etsitään mahdollisimman läheltä kirkkoa.

Muutamien viikkojen päästä ilmestyy Elyn joululehti Joulun Valo. Se tulee kaikille jäsenille joulutervehdyksenä, mutta sitä voi myös tilata lahjaksi, ja käyttää vaikka joulukortin asemesta. Toivon, että lehtemme tuo niin iloa kuin valoakin lukijoille. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Viimeksi päivitetty 09.12.2010 08:13