Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
”Tahdon”
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Tänään sunnuntaina oli se odotettu päivä, jännittävä päivä. Taisi olla jo neljäs kerta, kun sanoin alttarilla ääneen: ”tahdon”. Jottei lukijan tarvitse miettiä noin usean tahdon sanan taustaa, voin kertoa, että kyseessä ovat konfirmaatio, nuorisonohjaajavihkimys, avioliitto ja nyt Inkerin kirkon diakoniksi vihkiminen.

Terveiset siis Pietarista, ja erityisesti Kelton kirkosta. Meitä oli pieni ryhmä tällä matkalla, työtoverini Raili ja muutamia ystäviä Kymenlaaksosta, jotka olivat todistamassa tätä tapahtumaa. Muitakin oli tarkoitus kutsua mukaan, mutta erilaiset esteet verottivat joukkomme tämän kokoiseksi. Vaan tuttujen matkaystävien kanssa oli hyvä ja turvallista tehdä matkaa.

 

Ja nyt se on sitten takana. Jännittikö? Kyllä. Jännittääkö yhä? Kyllä… Piispa Aarre Kuukauppi on sydämellinen kristitty ja piti lämpimän siunauspuheen veli-Anterolle. Kuulin monia lohdullisia ja rohkaisevia sanoja, tukea ja ohjausta edessä oleviin tehtäviin.

Mutta vihkimykseen liittyvät kysymykset ja niiden edellyttämä vastaus olivat yllättävän suuri haaste. Tahdotko? Kilvoitella… olla esikuvana… palvella… Niin, lakihan se ensin nostaa päätään, omassa sydämessä, joka alkaa kysellä: Onko minusta tähän? Pystynkö täyttämään nuo vaatimukset?  Ja ajattelin mielessäni, että jos Jumala itse ei anna voimaa, viisautta ja siunaustansa, turhaa on minunkin työni! Siksi rohkenin ja yhä rohkenen vaientaa sisimpäni kysymykset vakuuttamalla itselleni: armo kuuluu sulle juuri, sulle raukka, kurjinkin. Ja Paavali todistaa: ”tämmöisenäni palvelen Jumalaa.” Niin, ensin täytyy itse omistaa, jotta voi olla toisille jakamassa. Siksi sanon rohkeasti: tahdon, Herra minua auttakoon!

 

Iloisesti ja rohkeasti siis työhön käsiksi, Jumala itse antakoon apunsa ja armonsa, jotta saisin palvella Hänen valtakuntansa palveluksessa niissä tehtävissä, joita hän osoittaa.

Tahdon on siis lausuttu, ja nyt siitä aletaan tehdä totta arjen keskellä. Seuraava matka Kemiin on joulukuussa, kun lähdemme Railin kanssa viemään joulupaketit seurakuntalaisille ja pyhäkoululaisille. Pidämme adventti/joulujuhlat niin kirkolla kuin ehkä koulullakin. Sen mukaan, miten ovet aukeavat, niin sydänten kuin koulujenkin…

Viimeksi päivitetty 20.10.2011 11:13