Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Luottamus meni!
Luottamus meni!
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Pettymys. Harmittaa. Eikö tosiaan kehenkään voi enää luottaa? No, ehkei asiat noin huonosti ole, mutta kun tulee viikon sisällä kolme kokemusta, niin kyllä se tuntuu suurelta määrältä.

 

Ensin petti Volvo. Ei uskollinen palvelijani V70 vaan huolto. Kotiin tuli mainos, jossa luvattiin katsastustarkastus puoleen hintaan, nyt siis vain 24€. Olihan se niin edullinen, että heti tartuin tilaisuuteen. Ja luotinhan minä, kun esitteeseen oli painettu lause: tarkastuksessa ilmenevät viat voit korjauttaa milloin itse haluat! Autoa noutaessani mekaanikko kertoi, mitä kaikkea autolle oli tehty! Olin ihmeissäni, sopimushan oli, että mitään ei tehdä. Oli vaihdettu pari lamppua, pissapojan suuttimet, ja tarkastuksista oli kaikista vaiheista otettu eri hinta. Loppusumma oli hieman yli 200€. Emmehän me tällaisesta sopineet? No, arvannet, että kyseisen mainoksen jossain reunassa oli pienellä lukenut teksti, joka oikeutti kyseisen laskun kirjoittamiseen. Lopputulos oli hyvä, auto on kunnossa ja katsastuskelpoinen, mutta tapa, jolla lopputulokseen tultiin jäi harmittamaan. Koin tulleeni petetyksi.

No, auto tuli kuntoon, hyvä niin. Seuraavaksi silmälaseja hakemaan. Kotiin tuli mainos, että näöntarkastus ilmainen, kun ostat lasit. No, ajokorttia varten pitää tarkistuttaa näkö joten menin liikkeeseen. Optikko tarkasti näön ja sitten totesi, että ei hänellä ole oikeutta kirjoittaa todistusta ajokorttia varten, vain silmälääkäri voi tehdä sellaisen paperin. No, päätinpä siis tilata silmälasit, kun kerran olin kyseisen mainoksen lähettäneen ketjun liikkeessä ja tarjous oli voimassa. Niinpä hämmästyin, kun kassalla hinta oli kaksinkertainen… Silmälasien lisäksi myös näöntarkastuksesta veloitettiin normaali hinta! Tarjous ei ole voimassa meidän liikkeessä… Eikä auttanut kuin maksaa.

Kotiin päästyäni odotti postista tullut paketti. Olin tilannut paketin sukkia, - kun halvalla sai. Paketti maksoi vain yhden euron. Ja isoilla kirjaimilla luki, että tilauksen voi keskeyttää milloin haluaa. Uusia paketteja lähetettäisiin 3-4 kk. välein. No, seuraavalla viikolla paketin saapumisesta maksoin tuon yhden euron laskun ja samalla soitin asiakaspalveluun ja peruutin tilaukseni. Vastaus oli, että seuraava paketti on jo matkalla, sitä ei voi peruuttaa, siitä pitää maksaa täysi maksu. Vastasin ystävällisesti, että kuule, kun paketti tulee, minä palautan sen takaisin, en ole sitä tilannut enkä aio siitä maksaa, kiitos ja kuulemiin.

Jäin miettimään, elämmekö todella näin epävarmaa aikaa, mihinkään tai kehenkään ei voi enää luottaa. Joku hoitaa työasiat vain sähköpostilla tai tekstiviestein, jotta itselle jää aina dokumentti siitä, mitä on sovittu, joku käyttää nauhuria ja nauhoittaa puhelut, jotta itselle jää dokumentti siitä, mitä on sovittu. Mistä tämä käsittämätön epäluottamus toiseen ihmiseen nousee? Onhan Raamatussa selkeät Vapahtajan sanat totuudesta ja yhteydestä, tavoitteesta pysyä totuudessa ja kunnioittaa toista ihmistä. Jopa suojella häntä. Lopunaikana laittomuus saa valtaa, sitäkö tämäkin on? Sitä, että Jumalan lakia ei kunnioiteta, oma paras on aina lähimmäisen parasta ennen.

Luottamuksen menettäminen on kipeä asia. Minä ainakin etsin autolle uuden huoltopaikan ja kyllä silmälasejakin saa useasta liikkeestä, toista kertaa en halua tulla petetyksi. Näiden myllerrysten keskellä on lohduttanut profeetan sana. On nimittäin yksi, joka ei petä eikä jätä!  Jes.46: 3- Kuule minua, Jaakobin suku, koko Israelin heimon jäännös! Kuulkaa te, joita olen joutunut nostamaan ja kantamaan hamasta syntymästänne saakka, äitinne kohdusta asti! 4. Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan. 5. Kehen te minua vertaisitte, kenet asettaisitte rinnalleni? Kenen kaltaiseksi te minut katsoisitte, kuka olisi minun vertaiseni? 6. Moni kahmaisee kultaa kukkarostaan, vaa'alla punnitsee hopeaa ja palkkaa mestarin tekemään jumalan. Sitä hän kumartaa, sen eteen heittäytyy, 7. sen hän nostaa harteilleen, sitä kantaa, pystyttää sen paikalleen. Siinä se seisoo, ei minnekään liiku, ei mihinkään hievahda. Sitä hän huutaa avuksi, mutta ei se vastaa, ei pelasta häntä ahdingosta.

Lohdullinen sana, yksi petä eikä jätä. Ja uskossa Häneen opettelen luottamaan, antamaan anteeksi ja ojentaudun kohti uutta.

Viimeksi päivitetty 07.12.2011 10:58