Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Hiljainen viikko?
Hiljainen viikko?
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Olit soittanut viime viikolla, puhelimessani oli sinun numerosi vastaamattomissa puheluissa. Missä lie olin, mutta en voinut vastata. Huomasin siis, että olit soittanut, ja yritin soittaa takaisin, mutta puhelimesi oli suljettu.  Laitoin tekstiviestin, kysyin kuulumisia ja jäin odottamaan. Hiljaisuus. Et vastannut. Muutaman päivän kuluttua katsoin puhelimeni tiedoista lähetetyt tekstiviestit ja huomasin, että puhelimesi on yhä kiinni. Et ole saanut viestiäni. Yritin soittaa, mutta vastaus oli: ”Numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä.”

En saanut rauhaa, oli lähdettävä soittamaan ovikelloa, onko kaikki hyvin. Ensimmäinen kellon soitto, - ei mitään ääniä. Toinen, pidempi ja kovempi ja odotin. Hiljaisuus… - kunnes kuulin, että väliovi avattiin ja kohta myös ulko-ovi.

Siinä me seisoimme, rappukäytävässä, toisiamme katsoen, hämmentyneinä. Pyysit anteeksi, koti on sellaisessa kunnossa, että et halua minun näkevän sinne sisälle. Kerroin, että en ole tullut tekemään tupatarkastusta, olin vain huolissani, kun olit soittanut, mutta sitten en saanut sinuun yhteyttä. Kerroit, että tällaista tämä on…  on niin tyhjä olo. Eikä sellaista kestä selvin päin. Pitäisi olla syy herätä, syy olla lähtemättä kauppaan hakemaan olutta, näin se vain menee. Yritin valaa toivoa ja rohkeutta ja ymmärsin, että hän oli tosissaan kun hän katsoi silmiini ja sanoi: ”Antsa, kiitos.” ”Kiitos kun tulit, kiitos kun välität.”

Niin, sitä toivon, että olisin osannut jättää hänelle yhden syyn herätä uuteen päivään, seuraavaan päivään, - kokemuksen siitä, että haluan olla ystävä. Rinnalla kulkija ja toivon luoja. Siunausta sinulle ystäväni, hiljaiseen viikkoosi, sen tyhjyyteen ja epävarmuuteen. Muista kuitenkin se, että et ole yksin, et koskaan.