Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kesäjuhlilla
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Jotkut sanovat, että elämä on yhtä juhlaa. Voihan se olla niinkin, onhan juhlia niin monenlaisia. On ilon ja kiitoksen juhlia mutta yhtä lailla on myös ikävän, kaipauksen tai itkunkin täyttämiä juhlia. Rikkautta on saada elää elämä jakaen se rakkaitten ja ystävien kanssa iloiten sen kaikista värisävyistä ja tunnelmista.

Kristillisten kesäjuhlien koko kesän kestävä ”juhlaputki” alkoi jo toissa viikonloppuna, kun Suomen Pipliaseura vietti 200v. juhlia Suomen Turussa. Tänä viikonloppuna juhlat jatkuivat kahdella paikkakunnalla, kun sekä Suomen Lähetysseura että Sanansaattajat viettivät kesäjuhlia. Olin perjantaina Sansan juhlilla Forssassa ja lauantaina SLS:n juhlissa Haminassa. Pääsääntöisesti voi sanoa, että juhliminen on mukavaa! Esiintyjille se toki tarkoittaa valmistelua ja työtä itse juhlassa, mutta sen lisäksi Sanan hoidossa oleminen, ystävien tapaaminen, juhlakanttiinista ostetut kahvit ja kiireetön istuskelu yhtenä juhlavieraista, on se vain mukava kokemus. Sansan juhlilla tapasin myös monia työntekijöitä ja koin välitöntä yhteyttä, reippaita käden puristuksia, olalle taputuksia, halauksiakin! Meillä on paljon yhteistä: ”…saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta.”

Yhden päivän vierailu järjestön juhlille ei toki kerro koko kuvaa juhlan ohjelmasta tai järjestön toiminnasta, mutta uskon, että jotain keskeistä sain kokea molemmilla juhlilla. Sana rististä nousi esiin selkeänä ja kirkkaana. Synti julistettiin synniksi ja armon evankeliumi sai hoitaa ja kutsua ihmisiä Vapahtajan yhteyteen. Ulkomaisia vieraita oli molemmissa juhlissa, puheita tulkattiin, lähetysterveiset tulivat tuoreina ja puhuttelevina. Lähetysseuran juhlilla mieleeni nousi myös kysymys. Juhlat ovat suuret, ohjelmassa on paneelikeskusteluja, symposiumi, laajuudessaan ja monipuolisuudessaan tapahtuma on kovin erilainen kuin perinteiset kristillisten järjestöjen kesäjuhlat. Onko niin, että Lähetysseura panostaakin enemmän juuri tähän: kansainvälisyyteen ja vuoropuheluun? Ainakin minä kuulin useita kertoja sanat ilmastonmuutos, tasa-arvo ja naisten asema merkittävien yhteiskunnallisten vaikuttajien puheenvuoroissa. Tärkeitä asioita, ja niihin liittyviin epäkohtiin on syytä rohkeasti tarttua. Kunhan vain evankeliumi pysyy kaiken perustana ja muutosvoimana yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja naisten olojen parantamiseen niin jatkakaa vain. Suurella järjestöllä on suuret mahdollisuudet.

 

Haminasta erityisesti jäi mieleen Malawin piispattaren vierailu myyntipöytien luona. Hän kierteli ja katseli myyntipöytiä ja pysähtyi arpajaispöydän eteen. Hän kysyi, mistä nuo kaikki arpavoitot on saatu? Minkä hyväksi arpoja myydään? Hänelle kerrottiin, että voitot on ystävien lahjoja lähetystyön hyväksi, nämä arvat myydään Malawissa tehtävän lähetys tukemiseksi, Malawin kirkon hyväksi. Piispatar katseli, ihmetteli ja kyynel vierähti hänen poskelleen. ”Kiitos kun tuette meidän kirkkoamme” – oli piispattaren kyynelten syy. Ilon kyyneleet, kiitoksen kyyneleet. Uskon, että arpojen myyjät ja voittojen lahjoittajat saivat parhaan mahdollisen palautteen ja kiitoksen tekemästään työstä. Sydämestä nousevan kiitoksen.

 

Ensi viikonloppuna sitten Evankeliset kesäjuhlat Kurikassa. Rohkenen sanoa hyvillä mielin: Sydämellisesti tervetuloa Sanan ja Siionin kanteleen laulujen äärelle. Juhlapaikkana Kurikan kirkko ja seurakuntakeskus, myös lapsille molempina päivinä omaa ohjelmaa. Jännittää!

Viimeksi päivitetty 15.08.2012 19:29