Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Kiitos kesäjuhlista
Kiitos kesäjuhlista
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

Kiitos kesäjuhlista

 

Hyvillä mielin ja kiitollisena ajattelen muutaman viikon takaista juhlaviikonloppuamme Kouvolassa. Saimme, mitä tilasimme. Kelit suosivat, puitteet olivat hienot, kaikki käytännön järjestelyt toimivat ja sujuivat, talkoolaisten joukko teki ilolla palvelutyönsä ja seurakunnan panostus näkyi ja tuntui. Oli turvallista olla keskuskirkon suojissa.

Iloitsin myös jokaisesta puhujasta, jotka olivat juhlilla jakamassa Jumalan Sanan aarteita. Siinä oli meidän puhujien osuus. Avata Raamattu, avata suu ja todistaa. Muuta meiltä ei vaadittu eikä odotettu. Sillä me evankelisessa herätysliikkeessä kasvaneet tunnemme hyvin, mitä uskonpuhdistajamme Martti Luther opettaa Pyhän Hengen työstä.

Minä uskon Pyhään Henkeen, pyhän kristillisen kirkon, pyhien yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän. Aamen.

Mitä se merkitsee? Vastaus:
Uskon, etten voi omasta järjestäni enkä voimastani uskoa Herraani Jeesukseen Kristukseen enkä päästä hänen luokseen, vaan että Pyhä Henki on kutsunut minut evankeliumin välityksellä, valaissut minut lahjoillaan, pyhittänyt ja säilyttänyt minut oikeassa uskossa. Samalla tavalla hän maailmassa kutsuu, kokoaa, valaisee, pyhittää ja Jeesuksen Kristuksen yhteydessä varjelee koko kristikunnan ainoassa oikeassa uskossa. Tässä kristikunnassa hän joka päivä antaa minulle ja jokaiselle uskovalle rajattomasti kaikki synnit anteeksi, herättää minut ja kaikki kuolleet viimeisenä päivänä sekä lahjoittaa minulle ja kaikille uskoville iankaikkisen elämän Kristuksessa. Tämä on varmasti totta.

Juhlilla julistettiin synnit anteeksi, Sanaan luottaen rohkaistiin kulkemaan taivastietä, molempina päivinä katettiin Herran ehtoollinen jokaisen juhlavieraan nautittavaksi, enempää me ihmiset emme voi emmekä osaa tehdä. Emmekä saa tehdä. Jumala vastaa Sanastaan ja uskon syntyminen ja ylläpitäminen on Hänen työtään. Me otamme lahjan vastaan, kiitämme ja ihmettelemme, omistamme ja jaamme muillekin. Tätähän se kristityn arki on. Herran omana kulkemista, myötä- ja vastamäissä, sateessa ja armon auringon paahteessa.

Siis kiitos vielä kerran teille kaikille, jotka teitte meille hyvät juhlat. Sekä sinulle, joka olit ”hengessä mukana” ja sinulle, joka laitoit itsesi likoon toisten hyväksi. Jumala palkitkoon, Jumala siunatkoon sinua ja rakkaitasi. Hyvillä mielin eteenpäin, monenlaisia juhlia on edessä vielä tänä kesänä. Tapaamisiin.

 

 

Viimeksi päivitetty 29.08.2013 13:51