Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Tahtoisin kertoa sinulle…
Tahtoisin kertoa sinulle…
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

 

Luulin jo osaavani. Olenhan työskennellyt alkoholistien kanssa vuosi kausia. Olenhan ”ammattipuhuja”, ei taivasasioista puhuminen pitänyt olla ollenkaan vaikeaa. Sen kuin vain avaa suunsa ja todistaa. Kertoo. Opettaa. Kutsuu. Niin sen piti mennä. Mutta ei se mennyt. Kuuntelehan, - tai paremmin sanottuna luehan, niin kerron, miten se oikein meni.

Olin luonasi kylässä. Istuin keittiössä, juotiin kahvia (kuten aina). Toisten läsnä ollessa et puhu uskosta tai edes omasta jaksamisestasi, mutta kun olemme kahden, opettelet kertomaan ja jakamaan sydämelläsi olevia asioita. Kyselit, mitenköhän se on, joko sitä myydään niitä yhdensuuntaisia lippuja tuonne yläkertaan? En ymmärtänyt, mitä tarkoitit ja kysyin: tarkoitatko niitä kuurakettiin myynnissä olevia lippuja tuonne avaruuteen? Ja vastasin että ei, ei niitä myydä yhdensuuntaisina, kyllä sieltä tullaan aina myös takaisin. Hymyilit ja mietit, millaista siellä ylhäällä mahtaisi olla? Jos jäisi sinne. jos vain avaisi oven ja jäisikin sinne. Millaistahan siellä taivaassa olisi? Vastasin sinulle, että kuule, nuo lennot, joita nyt suunnitellaan, eivät suuntaudu taivaaseen, me puhumme avaruudesta. Korkeintaan kuuhun mutta tuskin edes sinne, kunhan tuonne ylös pääsevät, onhan sekin jo kokemus. Sanoit että ei, en tarkoita nyt matkaa avaruuteen vaan juuri ”sinne”.  Taivaaseen. Olo oli epätodellinen. Oletko tosissasi? Koetteletko minua? Haastatko minua? Miksi pelkään, miksi olen yhä vaiti? Huomasin olevani pitkään hiljaa, liian pitkään, ja niin tilanne meni ohi.

Keskustelu palautui arkisiin asioihin ja koko asia unohtui. Vasta kotona rakas rouvani kysyi, mistä te keskustelitte? Kerroin, että avaruudesta ja taivaasta ja siitä, miten sinne pääsee. Rouvani kysyi heti: No, kerroitko, miten sinne taivaaseen pääsee?! Häpesin. Mikä menetetty tilaisuus. En kertonut. En osannut.

mutta kerroin kyllä ylöspäin, Hänelle, joka tietää, tuntee, näkee ja kuulee. Pyysin apua. Pyysin uutta tilaisuutta.

Sitä odotellessa, toistelen itselleni Pietarin opetusta: ”…olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.” Kuule siis. Kyllä sinne taivaaseen pääsee. Tilaa on ja lippuja on jaossa. Eikä maksa mitään, kaikki on ilmaista. Ja kyyti vie perille asti.

Mieleen palautuu rakas saarnaajaveli Paavo Heinolasta. Hän sai kotonaan sairaskohtauksen ja ambulanssi tuli kotiin ja Paavo nostettiin paareille ja vietiin ambulanssiin. Oltiin lähdössä sairaalaan kun Paavo tarkkana miehenä halusi vielä varmistaa: Onhan tämä kyyti maksettu?! Hän ei halunnut, että puolisolle tulisi ongelmia hänen maksustaan. Oli se maksettu. Se oli Paavon viimeinen kyyti. Kohtaus uusiutui ja Jeesuksen veren turvissa hän sai siirtyä taivaaseen. Niin, eikö ole yksinkertaista? Kaikki on maksettu, kaikki on anteeksi. Lasten laulun sanoin: Uskomalla Herraan Jeesukseen, pääset sinä varmasti taivaaseen.

Viimeksi päivitetty 19.02.2014 14:54