Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Nyt
Kirjoittanut Antero Rasilainen   

"Eilinen on mennyt, huomisesta emme tiedä, mutta tänään auttaa Herra."

Evankeliset kristityt eivät ole "sitku" tai "mutku" uskovia vaan tänään, tässä ja nyt uskosta ja uskossa eläviä Kristuksen todistajia. Eilisessä Helsingin Sanomissa oli artikkeli nuorten alkoholinkäytöstä. Artikkelissa kerrottiin nuoresta, joka oli ollut mukana vakavassa onnettomuudessa mutta oli selvinnyt kuin ihmeen kaupalla pintanaarmuin. Päähän oli tullut ristin muotoinen arpi, ja jutussa kerrottiinkin, kuinka onnettomuus oli pannut miettimään asioita.

Lopputulos tästä miettimisestä oli valitettava: "...mutta uskoon hän ei kuitenkaan ollut hurahtanut." Evankelisen lähetysyhdistyksen työssä puhumme rohkeasti uskoontulosta, meillä on näky ja tavoite: viedä evankeliumin ilosanoma kaikille ihmisille. Suomessa ja ulkomailla.

Risti päässä, - melkoinen symboliikka? Se muistuttaa kasteesta: "Ota pyhä ristinmerkki kasvoihisi ja rintaasi, merkikisi siitä, että Jeesus Kristus on sinut lunastanut..." Mutta mitä on se uskoon hurahtaminen, jota tämäkin nuori pelkäsi ja karttoi? En tunnista Raamattuni sivuilta Jeesusta, jota pitäisi pelätä, joka antaisi minulle jotain pahaa, päinvastoin. Pikemminkin hän puhuu rakkaudesta, ystävyydestä ja Isän huolenpidosta ja hyvyydestä. Tänään haluan rohkaista sinua: älä pelkää, älä käännä selkää, ei Jeesus halua sinulle mitään pahaa. Pysähdy ja hiljenny kuuntelemaan, mitä hän haluaa sinulle sanoa. Hän tarjoaa lääkettä haavoihin, lepoa ja rauhaa. Ei hän vaadi sinulta mitään, ei edes uskoasi vaan hän lahjoittaa sinulle kaiken, - uskonkin. Niin, uskoon ei hurahdeta oman pään mukaan vaan usko on Jumalan lahja, jonka Pyhä Henki meissä synnyttää ja jota Hän ylläpitää. Ratkaisevaa ei ole se, mitä ihminen ehtii ja tahtoo vaan se, että Jumala armahtaa. Ja varma vakuus siitä, että Jumala armahtaa on se kasvoihin ja rintaan piirretty ristinmerkki. Kasteessa annettu ja piirretty risti tekee ihmisestä kristityn. Se antaa luvan uskoa, hurahdatpa tai et. Riittää, että omistat Kristuksen. Voit olla uskossa varma ja iloinen, kiitä siitä mutta yhtä lailla voit olla ahdistuksissa ja kiusattu ja epäuskossasi huudat Jumalan puoleen ja pyydät: auta minua. Yhtä lailla olet Jumalan lapsi ja taivaan perillinen. Ei sitku tai mutku vaan yksin armosta, Kristuksen tähden, uskon kautta.  Tänään on se päivä, jonka Herra on tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä.

20.5.2009

 

Viimeksi päivitetty 15.07.2009 14:18