Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Kotikäyntejä Venäjän Karjalassa
Kotikäyntejä Venäjän Karjalassa
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
  Muutama viikko sitten soi puhelin, ystäväni Raili Mäkitalo soitti ja kysyi, olisiko minulla mahdollista lähteä käymään Karjalassa. Muutama puhelinsoitto ystäville ja ryhmä oli kasassa: Antero, Terho, Reino, Raili, muutama paluumuuttajakin oli lähdössä mutta heidän matkansa ei tällä kertaa toteutunut. Matka järjestyi hienosti ystävien myötävaikutuksella, kiitos Hannu ja kumppanit,  kun autoitte  käytännön asioissa, apu oli suuri! Matkareittimme kulki Vartiuksesta Kostamukseen, josta ajoimme reittiä Rukajärvi-Repola-Kiimasenvaara-Lentiira-Tiiksa. Monia kohtaamisia, vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia, iloja, suruja, arkea ja juhlaa. Kotikäynneillä rukoilimme ja lauloimme, jaoimme kuulumisia. Erityisen mieleenpainuva oli käyntimme Lentiiran sairaalassa. Muutamia vuosia sitten olin ensi vierailulla tuossa sairaalassa ja kokemus oli masentava: katto vuoti, vettä tippui katon läpi huoneisiin ja käytäville, oli vateja, kattiloita ja ämpäreitä keräämässä vesipisaroita. Sähköt olivat epäkunnossa, huoneet likaisia, maalit lohkeilivat seinistä, laatat irtoilivat lattiassa, vessaan ei tullut vettä...Silloin paikallinen lääkäri esitteli meille taloa ja pyysi apua... Olo oli epätodellinen: voiko tästä talosta vielä saada oikeaa sairaalaa? Tälle matkalle saimme kutsun tähän samaan sairaalaan, eräs Suomea puhuva Katri vanhus oli joutunut sinne. Yllätys oli melkoinen kun ajoimme kohti sairaalanmäkeä: uusi kiiltävä peltikatto loisti jo kauas. Samoin sisällä: maalin tuoksu oli tuore, käytävät loistivat, valoisat huoneet potilailla, keittiössä uudet laatat seinissä ja lattioilla. Sairaalassa oli nyt yksi oma lääkärikin! Ilon ja kiitollisuuden keskellä saimme henkilökunnan terveiset ja pyynnön: tarvitaan lääkkeitä, vaatteita, kertakäyttövaippoja, pesuaineita... Kätkimme nuo sanat sydämiimme, - ja nyt tutkistelemme niitä rauhassa.  

Hoitajat ohjasivat meidät Katrin huoneeseen, Railin tuttu ääni havahdutti vuoteessa makaavan Katrin, “Vot, onko se miun tuttuin Raili?” Lämmin halaus, kädenpuristus ja kuulumisten vaihtaminen. Pian Katri kaivoi sängyn päädystä käsilaukun, otti esiin käytössä kuluneen virsikirjan ja sanoi että nyt lauletaan. Ja niin lauloimme ja Katri osallistui kuuluvalla äänellä. Päätimme yhteiseen rukoukseen ja toivotimme toisillemme hyvän Jumalan huolenpitoa jälleennäkemisen toivossa.

Muutaman viikon kuluttua ELYn sivuille tulee valokuvia ja tarkempi matkakertomus matkastamme.

Ehkä ensi syksynä järjestämme avustusmatkan Karjalaan? Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut.

 

Rauhallista juhannusta kaikille

 

Ja tässä tämä luvattu tarkempi ja kuvia sisältävä matkakertomus kokonaisuudessaan:

 

Kotikäyntejä Karjalassa 15.–17.6.2009
 
"Asikkalan seurakunnan lähetyssihteeri Raili Mäkitalo on tehnyt vapaaehtoistyöntekijänä avustustyötä Venäjän Karjalassa jo useiden vuosien ajan. Kesäkuun puolivälissä sain olla pienen ryhmän kanssa mukana kotikäynneillä ja tapaamassa ystäviä", kirjoittaa pääsihteeri Antero Rasilainen. Lue lisää Anteron Karjalan matkasta.

Venäjän matka

Viimeksi päivitetty 23.07.2009 11:44