Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Antero Rasilainen Sarvikuonon saarna?
Sarvikuonon saarna?
Kirjoittanut Antero Rasilainen   
Minulla on kotona hyllyssä rakas matkamuisto, kannettu matkalaukussa Afrikasta asti. Olin v. 1985 nuorisonohjaaja opiskelutovereitteni kanssa kurssimatkalla Keniassa. Tutustuimme lähetystyöhön, vierailimme savimajoissa,  savannilla, näimme mm. krokotiilejä, leijonia, ja kirahveja.

Oli kotiinlähdön aika ja mietimme, mitä voisimme viedä kotiin tuliaisiksi. Kävimme paikallisella torilla, missä oli myynnissä kisii-kivestä tehtyjä eläinhamoja. Katselin yhtä sellaista mutta opiskelijan budjetti ei riittänyt. Kysyin, olisiko edullisempaa? Myyjä tinki hinnan alas ja totesi, että ei tämän halvemmalla saa mistään. Totesin, että valitettavasti en voi ostaa kun ei rahat riitä. Silloin myyjän kasvoille levisi hymy ja hän kumartui tiskin alle ja nosti sieltä esiin sarvikuonon.

Tai sarvikuono se oli ollut, nyt siltä oli toinen sarvi poikki, jalka poikki, kolhuja vähän joka puolella, mutta myyjä hymyili ja sanoi: Tähän sinun rahasi riittävät!! Olin hämilläni mutta kun kerran edullista matkamuistoa tarjottiin niin olihan se ostettava, ajattelin, että annan vaikka isälle saunan kiukaalle laitettavaksi. Mutta jo matkan aikana tuo sarvikuono alkoi saarnata... Ensiksikin se painoi aika paljon, vaikka oli torso niin kiveä oli vielä paljon jäljellä. Kaikkea taakkaa sitä pitääkin kantaa mukanaan? Mutta kun kuorm oli kannettu kotiin, tuo sarvikuono pääsi aitiopaikalle kirjahyllyyn. Eikös se ole juuri kuin minä? Monessa rikkinäinen, toinen sarvi poikki mutta toinen vielä törröttää uljaasti eteenpäin, vähän ontuen menee eteenpäin ja tönii kömpelönä muita mennessään? Niin, tällainenhan minä olen. Mutta sarvikuonon saarnaan kuuluu myös kokemus siitä, että sitä kannetaan, vaikka se painaa niin kannetaan perille asti. Näissä tuntemuksissa valmistaudutaan Kauhajoen evankelisiin kesäjuhliin. Meitä vajavaisia ja puutteellisia ihmisiä kannetaan. Kaikki on jo kannettu Golgatan ristille, saamme tänään omistaa Sanan lupauksen: Jumalan armosta minä olen se, mikä minä olen, ja minä tiedän, että Jumalan armo ei ole ollut turha minun kohdallani. Eikä  sinunkaan kohdallasi, Ystäväni. Tervetuloa juhlille.

 

Viimeksi päivitetty 16.09.2009 13:18