Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Erja Kalpio
Erja Kalpio

Aluepappi Itä-Suomi
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
puh. 045 675 8917

Jos haluat liittyä joukkoon, saat säännöllisesti tukirengaskirjeen, voit kirjoitella ja soitella, voimme yhdessä järjestää tilaisuuksia.
Kerro nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi (jos on) ja halutessasi puhelinnumerosi ja mainitse, että haluat liittyä tukirenkaaseeni.

 

Erja Kalpio

 

Laupias samarialainen (somalialainen?)
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Jeesuksen kertomus laupiaasta samarialaisesta (somalialaisesta?) on pyörinyt mielessä. Niinkin paljon, että olen siitä opettanut lähipäivinä. Mikä on opetuksen sisältö, mitä on lähimmäisen rakkaus?
1. se on vierelle pysähtymistä
2. se on ensiavun antamista
3. se on hoitoon saattamista
4. se on kukkaron avaamista
Mikä tässä opetuksessa on vanhanaikasta tänään? Ei mikään. Erittäin ajankohtaista ja kohti käyvää meille kaikille, eikö?
 
Rakkaudesta
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Kaiken rakkauden lähtökohtana on se, että minua rakastetaan. Että Jumala, joka on rakkaudessaan ja kaikkivaltiudessaan luonut minut kuvakseen ja kaltaisekseen, on kuitenkin luonut minut ensisijaisesti rakkautensa kohteeksi. Rakkautta syntyy siellä, missä rakastetaan.
Viimeksi päivitetty 28.04.2016 14:12
Lue lisää...
 
Rististä
Kirjoittanut Erja Kalpio   

Risti on kompastuskivi. Se on häpeäpaalu. Se on voiton merkki. Se muuttaa epäonnistumisen voitoksi. Elämään sisältyy tappioita, virheitä, lankeemuksia, vääriä valintoja, jotka saavat aikaan syyllisyyttä ja häpeää. En osaa, en pysty, enkä täytä mittaa. Jeesuksen ristiinnaulitsemisessa täyttyivät kaikki nuo epäonnistumiset, ei Jeesuksen toimesta, vaan ihmisten mielissä.

Viimeksi päivitetty 01.04.2015 11:47
Lue lisää...
 
Raamattuluentoja
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Alla olevista linkkeistä pääset seuraamaan videoituja Raamattuluentoja. Ne on kaikki kuvattu Sulkavan seurakuntatalolla, kuvaajana Juha Reponen.
Viimeksi päivitetty 15.12.2015 14:28
Lue lisää...
 
Erja Kalpio Sulkavalta, 49-vuotta
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Häkeltyneenä ja hämmästyneenä vastailen Anteron esittämiin kysymyksiin. Olo on iloinen, kiitollinen ja kutkuttavan odottava ja samaan aikaan hämmentynyt ja vähän myös jännittynyt ja arasteleva: tämä on jälleen kerran hyppy uuteen ja tuntemattomaan. En tunne evankelista liikettä kovinkaan hyvin enkä tule oikeastaan minkäänlaisesta herätysliiketaustasta. Elämässäni ei siis ole hengellisiä perinteitä. Osaan sujuvasti vain Karjalan murteen :), mutta suurimpana vahvuutenani pidän avointa mieltä ja rohkeutta astua uusiin haasteisiin.
Viimeksi päivitetty 01.04.2015 11:46
Lue lisää...