Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Erja Kalpio Erja Kalpio Sulkavalta, 49-vuotta
Erja Kalpio Sulkavalta, 49-vuotta
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Häkeltyneenä ja hämmästyneenä vastailen Anteron esittämiin kysymyksiin. Olo on iloinen, kiitollinen ja kutkuttavan odottava ja samaan aikaan hämmentynyt ja vähän myös jännittynyt ja arasteleva: tämä on jälleen kerran hyppy uuteen ja tuntemattomaan. En tunne evankelista liikettä kovinkaan hyvin enkä tule oikeastaan minkäänlaisesta herätysliiketaustasta. Elämässäni ei siis ole hengellisiä perinteitä. Osaan sujuvasti vain Karjalan murteen :), mutta suurimpana vahvuutenani pidän avointa mieltä ja rohkeutta astua uusiin haasteisiin. Olen kasvanut Ruokolahden seurakuntanuorissa ja imenyt itseeni vaikutteita Kansan Raamattuseuran toiminnasta Oronmyllyn kautta. Juniorivuosina elämäni kiertyi voimakkaasti urheilun ympärille, kuuluin Suomen Suunnistusliiton valmennusryhmään, lajinani hiihtosuunnistus. Onnettomuuden vuoksi urheilu-urani kuitenkin katkesi yo-vuotena ja lähdin ensin opiskelemaan kirkon nuorisotyönohjaajaksi ja sen jälkeen teologiseen tiedekuntaan Helsinkiin. Olen toiminut pappina Lappeenrannassa sekä seurakunnassa että sairaalassa. Viimeiset 7 vuotta olen työskennellyt Suomen Karmel-yhdistyksessä Israel-työssä. Kyllä se jännittää.. osaanko ja kykenenkö vastaamaan odotuksiin.... parhaani lupaan yrittää!

Jumalan johdatus minun elämässäni on hyvin arkista, tai onhan niitä ollut myös erilaisia Kirkastusvuorikokemuksiakin, sellaisia, joiden aikana ei ole yhtään tarvinnut miettiä, mikä on Jumalan tahto tässä kohtaa.
Jokapäiväinen rukoukseni on, että ole Jeesus mukana tämän päivän valinnoissa, tienristeyksissä ja myös kiihdytyskaistalla. Pyydän apua ja johdatusta päivän valintoihin ja kun olen tarpeeksi usein nähnyt näiden rukousten toimivan, olen alkanut myös luottaa sellaiseen hiljaiseen, jokapäiväiseen johdatukseen. Luotan siihen, että elämässäni vaikuttaa Jumalan Henki. Suhteeni Jeesukseen on rakkaussuhde: koen olevani rakastettu ja siitä rakkaudesta käsin saan rakastaa.

Tiedän, että Jumala voi puhua ja puhutella meitä monilla tavoilla, mutta itse luotan parhaiten siihen Jumalan ääneen, jonka kuulen Hänen oman Sanansa kautta. Siksi Raamattu on minulle hyvin rakas. Luen sitä lähes päivittäin, ensisijaisesti itseäni varten, mutta myös oppiakseni ja kyetäkseni opettamaan toisiakin. Näin ollen yksi mieluisimpia asioita minulle papin työssä on juuri Raamatun opettaminen. Opettaessaan toisia saa itse ensin oppia ja se on minulle loputon ilo :)
Mikähän olisi lempijakeeni... niitä on monta, mutta ehkäpä kaikkein rakkain on Ps 32:8. "Minä opetan sinua", sanoo Herra, "minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi."

Musiikki on liikunnan ohella minulle rakas harrastus. Olen laulanut ylistysryhmässä ja soitan itse kitaraa. Heprealainen musiikki on avannut minulle aivan uuden maailman, Israel-rakkaus on alkanut minulla juuri heprealaisen rukouslaulun kautta. Mutta pidän kyllä monenlaisesta musiikista, virsistäkin, ja suurella mielenkiinnolla odotan Siionin kanteleeseen tutustumista!

Lopuksi Anteron antamat salamakysymykset:
Siionin kannel
 Varmaan ensimmäinen hankintani tässä uudessa työssä
Ely Raamattu, lähetys, rohkea liike!
Ilo
 Elämän pohjavire
Koti
 Hakusessa... haeskelen uutta kotia.
Kesämökki Lataamo, rauhan tyyssija
Kasteen armo
 Jumalan lapseus, syvyyksien syvyys!
Tampere
 Tappara
Armo
 Rauhaja anteeksianto
Luonto
 Jumalan puhetta ja paineiden purkua
Jerusalem Suuren Kuninkaan Kaupunki
SaiPa Jes! Meijän Pojat <3
Viimeksi päivitetty 01.04.2015 11:46