Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Erja Kalpio Rakkaudesta
Rakkaudesta
Kirjoittanut Erja Kalpio   
Kaiken rakkauden lähtökohtana on se, että minua rakastetaan. Että Jumala, joka on rakkaudessaan ja kaikkivaltiudessaan luonut minut kuvakseen ja kaltaisekseen, on kuitenkin luonut minut ensisijaisesti rakkautensa kohteeksi. Rakkautta syntyy siellä, missä rakastetaan.
Rakkaus vaikuttaa kahdella tavalla: se muuttaa ja se parantaa. Niinkuin rakastavaisten ihmiseten kallein aarre  on toinen ja toisen onni, näin myös Jumala rakastaa ihmistä, omaa luomaansa, omaa lastaan. Rakastamalla ja vastaanottamalla rakkautta ihmisestä tulee kallisarvoinen myös omissa silmissään. Rakkaus synnyttää rakkautta.

1 Joh 4:7 Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 8 Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. 9 Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. 10 Siinä on rakkaus -- ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

11 Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme. 12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Mutta jos me rakastamme toisiamme, Jumala pysyy meissä ja hänen rakkautensa on saavuttanut meissä päämääränsä.

13 Me pysymme hänessä ja hän pysyy meissä; tämän me tiedämme siitä, että hän on antanut meille Henkeään. 14 Me olemme nähneet, että Isä on lähettänyt Poikansa maailmaan pelastajaksi, ja siitä me todistamme. 15 Joka tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi, hänessä Jumala pysyy, ja hän pysyy Jumalassa. 16 Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen.

Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 17 Jumalan rakkaus on saavuttanut meissä täyttymyksensä, kun me tuomion päivänä astumme rohkeasti esiin. Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. Pelkoa ei rakkaudessa ole, 18 vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.

Rakkaus on siis väkevämpi kuolemaa ja pelkoa ei rakkaudessa ole. Näin siis Hän, joka on rakkaus, kutsuu minua mukaansa tielle, joka on totuus ja elämä ja jossa avautuvat  suuremoiset, avarat näkymät, jos siihen suostun ja uskallan: heittäytymään, antautumaan kokonaan tuon itsensä antaneen ja uhranneen rakkauden, Jeesuksen varaan.

 

 

Viimeksi päivitetty 28.04.2016 14:12