Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Pekka Kiviranta
Pekka Kiviranta

 

Pekka Kiviranta 

aluepappi, Etelä-Suomi

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen  
p. 045 894 3760
- eläkkeellä 1.7.2017 alkaen
Hajamerkintöjä
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Tein haastattelun Miika Auvisesta. Tämän vuoden alusta Miika on ollut vetämässä kansainvälisen OpenDoors -järjestön Suomen toimintaa. Tai itse asiassa se on vasta alkamassa, Suomen järjestö perustettiin loppukeväästä ja toiminta on lähtemässä liikkeelle.
Useimmille järjestön nimi lienee aika vieras. Mutta se on järjestö, joka tahtoo toimia vainottujen kristittyjen tukemiseksi. Erityisesti se haluaa hakeutua juuri sinne, missä kristittyjen elämä on kaikkein vaikeinta. Järjestö myös tekee vuosittain listauksen 50 maasta, jossa tilanne on pahin.
Viime vuosien aikana, tai ehkäpä ihan viimeisen vuoden aikana, on täälläkin havahduttu siihen, että tänäänkin kristityt joutuvat kokemaan vainoa eri puolilla maailmaa. Miikan mukaan yli 100 miljoonaa kristittyä elää eri tasoisen vainon keskellä. Järjestö itse luokittelee esitteessään vainot neljään luokkaan: Täydellinen vaino, äärimmäinen vaino, voimakas vaino ja kohtalainen vaino. Kolmeen ensimmäiseen luokkaan kuuluu yhteensä 33 maata, täydellisen vainon maita ovat Pohjois-Korea, Somalia ja Irak.
Inkerin kristityiltä monet olemme saaneet kuulla siitä, mitä on elää vainon keskellä.
Miika haastaa meidät kaikki rukoilemaan näiden vainojen keskellä elävien sisariemme ja veljiemme puolesta. Ja kiitoksella on syytä muistaa sitä, kuinka hyvin meillä on: Saamme vapaasti uskoa ja kokoontua.

Viimeksi päivitetty 11.08.2017 10:56
Lue lisää...
 
Vanhaa Aatamia muistaen
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Olen pitkän tauon jälkeen lueskellut Aatami Kuorttin (hän käytti aikanaan itsestään joskus nimitystä vanha Aatami) kirjaa "Pappina, pakkotyössä, pakolaisena". En ole vielä päässyt niin pitkälle, että oltaisiin tultu Vienan Kemiin. Mutta luen senkin kohdan varmasti ennen toukokuista matkaani tuohon kaupunkiin.

Viimeksi päivitetty 15.12.2015 14:29
Lue lisää...
 
Kaksi kohtaamista
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Kirkon ovella tapasin vuosien ajalta tutun seurakuntalaisen. Tervehdysten vaihtamisen jälkeen hän kertoi kuulleensa, että minä olisin mennyt työhön kovin ahdasmieliseen järjestöön. Hän oli sitä ihmetellyt ja luvannut kysyä asiasta, kunhan näkee minut. Niin hän heti tekikin. Ja muutaman sanan ehdimme kirkon ovella vaihtaa.
Viimeksi päivitetty 01.04.2015 12:10
Lue lisää...
 
Uuden edessä
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Hei!


Tehtäväksi anto on jopa hämmästyttävän yksiselitteinen: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Näin Jeesus sanoi omilleen.
Evankelisella lähetysyhdistyksellä, ELYllä on tässä kokonaisuudessa pieni osuus hoidettavana. Haluamme keskittyä siihen olennaisimpaan. Sanomaan Kristuksesta, syntien sovituksesta, avatusta taivastiestä.

Viimeksi päivitetty 02.03.2015 14:17
Lue lisää...